EDITORIAL Rareș Bogdan. Scopul aprozarelor lui Dragnea: 6 milioane de români să plece din țară

EDITORIAL Rareș Bogdan. Scopul aprozarelor lui Dragnea: 6 milioane de români să plece din țară

6 milioane de români din interiorul granițelor și aproape 400.000 din diaspora care au votat în 2014 contra intereselor PSD au devenit pentru Dragnea Liviu ținte vii. Deși cei mai mulți analiști consideră că strategia „Aprozarul” este pusă în operă pentru nostalgicii comunismului, am să pun un bemol și am să îl justific. Firește că nostalgicii sunt un bazin pe care PSDragnea se poate baza cu succes, dacă reușește să activeze un braț lung și să omoare încă o dată „Dosarul Revoluției”, dar nu acolo e marea bătălie. Miza crucială a sa este să-i determine pe alegătorii lui Klaus Iohannis din 2014 să stea acasă în 26 mai, la europarlamentare, sau, varianta fericită pentru Dragnea, să-i determine cumva să-și facă bagajele, scrie Rareș Bogdan într-un editorial publicat pe  Reporter Global.

Macarale rând în soare. Și Vasilici

Pentru alegătorii din diaspora, Dragnea nu mai are ce mesaj să adreseze (de fapt, sfetnicii lui, căci pe el nu-l duce mintea la așa ceva). Responsabilitatea muncii, concurența și funcționalitatea justiției le-a crescut celor plecați din țară adaptabilitatea la normalitate și le-a ascuțit radarul pentru detectarea absenței moralității, deci le-a pus cruce. Lor nu mai are ce să le facă, decât să-l trimită pe domnul Meleșcanu la Paris, ca în 2014, sau în altă capitală europeană, unde rețeta după care omoară secțiile va funcționa teribil de eficient.

Strategia „Aprozarul” are vocația funestă de a le arăta celor 6 milioane de alegători ai lui Klaus Iohannis că perspectiva de a rămâne în România are aproape exclusiv doar părți rele. Și, dacă au uitat cumva cum era comunismul, dacă erau prea tineri (sau încă nenăscuți în 1989) pentru a realiza până la greață cenușiul unei zodii sinistre pentru România, Dragnea Liviu le presară niște lecitină peste memorie. Adică aprozare de unde poporul muncitor cumpăra morcovi mai mari decât cei ținuți în fund cu teama de a-și mărturisi gândurile. Intenționat nu a pronunțat cuvântul „coadă”, căci a fost sfătuit să lase imaginația electoratului să zburde. Știa că va fi atacat la baionetă, dar asta a și sperat: ca mesajul său să se rostogolească și să activeze în mentalul colectiv toată simbolistica aferentă: coadă la carne, ouă pe cartelă, macarale. Căci, nu-i așa, macaralele care construiesc blocuri muncitorești sunt nivelul următor. Pe de o parte, macaralele au funcția de a aminti nostalgicilor cum construia Nicolae Ceaușescu locuințe pentru toți. Celorlalți, care nu se mulțumeau cu 4 metri pătrați per capita (oo, Dragnea, cum îi vei primi tu pe ăștia!), macaralele le sugerează că e cazul să o ia din loc, deoarece cartierele-dormitoare s-ar putea întoarce, iar uniformizarea din „1984” este doar o glumă pe lângă ce-i așteaptă.

La nivelul următor, Dragnea Liviu va alerga pe turnantă cu următorul mesaj: toată populația va primi un loc de muncă și minimum o garsonieră, în conformitate cu pregătirea și numărul copiilor. Și, desigur, mamele care livrează țării minimum 4 copii vor avea de Ziua Femeii 5 garoafe, nu 3. Bonus? Odele de la televizor vor fi răsplătite generos.

Deveselu, în pericol

Și nu se va termina aici! Atrag atenția la modul cel mai serios că Dragnea Liviu pregătește pentru americani o invitație: yankee, go home! Pe românește, luați-vă scutul de la Deveselu și tăiați-o, poate aveți treabă și vă rețin! Căci, care este unul dintre mesajele-cheie care conving publicul inteligent că România se află într-un context de parteneriat activ, sub o umbrelă? Bingo! Fără certitudinea că țara noastră este la adăpost de agresiuni manifeste sau mai voalate, o bună parte din populație va reconsidera decizia de a nu se dezlipi de vatra strămoșească. Acesta este planul. Și iată cum gafa fostului ministru al apărării, Mihai Fifor, care s-a trezit spunând că la Deveselu sunt găzduite rachete de atac, nu mai poate fi considerată o scăpare, ci un risc asumat. După „mărturisire”, ieșirile la rampă ale oficialilor ruși, chiar ale lui Vladimir Putin de câteva ori, s-au întețit. Și asta deoarece cu toate că știm și noi, și Kremlinul că România nu găzduiește rachete balistice (ofensive), iar orientarea lanțului de scuturi n-are legătură cu Moscova, puterea de la București a anunțat, prin vocea unui tip abil, și foarte util, că este dispusă să abandoneze angajamentele internaționale ale României. Pentru un preț bun, desigur. Care ar fi prețul pentru intrarea României într-o neutralitate activă, orientată inițial spre vest, apoi spre est? Numai Dumnezeu poate ști. Dar în rațiunea culiselor tot mai riscante pentru apartenența noastră la spațiul politic nord-atlantic și european, acesta pare a fi pasul următor.

Miza este enormă și nu cred că Dragnea Liviu are percepția pericolului în care împinge România. Odată cu reorientarea pro-moscovită, dorește probabil să împuște încă un iepure: libertatea sa. Nu i-o garantează Putin, căci nu e imbecil. În secunda 2 a scenariului de coșmar care ar scoate România de pe harta civilizației, Vladimir Putin îi va lua lui Dragnea gâtul și își va instala la butoane inși pe care-i trage doar el cu cheia, nu un întreg partid de baroni, dudui interesate, tovarăși care au văzut ceva și tac, bine plătiți. Țarul vrea să țină doar el cheia.

Votul cel mai important al României

Alegerile din 26 mai îi deschid României două perspective: alianța cetățenilor cu un grup infracțional organizat, care sacrifică totul în numele păstrării averilor faraonice, și parteneriatul cu politicienii, care chiar își doresc să-și țină copiii aici, să fie demni de a fi consemnați în istoria națională. Unii privesc spre Rusia, ceilalți spre Uniunea Europeană și Statele Unite. Falia groaznică, inducerea sentimentului că există un război româno-român, se adâncește. Iar scopul ei, nu uitați, căci este tulburător de important, este scârbirea a 6 milioane de alegători. Mai mult decât oricând, trebuie să ieșim la vot. Cu lămâie, dar pentru România oamenilor cinstiți!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...