Eduard-Michael Grosu a câştigat cursa L'Étape România by Tour de France. 1.300 de participanți la start

Eduard-Michael Grosu a câştigat cursa L'Étape România by Tour de France. 1.300 de participanți la start

Ciclistul Eduard-Michael Grosu s-a impus pe traseul ''The Race'' de 85 km, cu timpul de 01 h 54 min 48 sec, fiind urmat de Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling), la 2 secunde, şi de Cosmin Bidilici (CSA Steaua), 3 min 34 sec, etc.

Eduard-Michael Grosu a pedalat cei 85 km într-o oră și 54 de minute

La feminin, prima a trecut linia de sosire Maria Ecaterina Stancu, după 02 h 04 min 17 sec, urmată la trei secunde de cunoscuta triatlonistă Antoanela Manac şi la 1 min 23 sec de Miriam Stan.

Al doilea traseu de duminică a fost ''The Ride'', cu o lungime de 42 de km, iar Rareş Alexandru Panait s-a impus în 57 min 45 sec, fiind urmat de Nicuşor Panaitescu (01:01:26) şi de Cătălin Sandu (01:01:26).

La feminin a câştigat Gabriela Bucur, în 01 h 10 min 18 sec, urmată de Felicia Stoian (01:12:49) şi Cristina Bitiri (01:17:23).

Cel mai scurt traseu a fost ''City Adventure'', lung de 14 km, câştigat de Paris Matei, în 23 min 43 sec, urmat la o secundă de Matei Ene şi Cristian Voluţă.

Antonia Maria Orăzan s-a impus la feminin, în 23 min 51 sec, devansându-le pe Mara Perşoiu, cu 56 sec, şi pe Alexandra Gabriela Mihordea, cu 57 de secunde.

La cursă a fost prezent şi ministrul Sportului, Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României la ciclism. De asemenea, au asistat şi Kévin Quiniou şi Antoine Quiers, reprezentanţii Amaury Sport Organisation, organizatorul Turului ciclist al Franţei, prin intermediul căreia acest eveniment a ajuns şi în România.

L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfăşurate în 20 de ţări în 2022 şi 26 de evenimente globale. L'Étape by Tour de France oferă cicliştilor amatori posibilitatea de a concura sau de a merge pe o etapă de Turul Franţei chiar la ei acasă. Turul Franţei este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume şi este o marcă premium pentru ciclism.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina