Eduard Novak explică în Ungaria ce face în România: Cum şi-a justificat ultima decizie controversată

Eduard Novak explică în Ungaria ce face în România: Cum şi-a justificat ultima decizie controversată

Eduard Novak a ajuns într-o situaţie cel puţin ironică. Acuzat, nu o dată, că ar fi mult prea apropiat de Ungaria, ministrul a luat acum o decizie care, deşi discutabilă, favorizează strict sportivii români.

După ordinul de ministru, publicat deja în Monitorul Oficial, toate cluburile sportive din România trebuie să mizeze mai mult pe sportivi autohtoni în competiţiile interne. Pondera stabilită e de 40 la sută. Ce-i drept, există anumite neclarităţi. De pildă, nu se ştie cu exactitate dacă vorbim despre 40 la sută din cei care formează lotul sau cei care sunt trecuţi pe foaia de joc.

Cert e că această decizie luată de Eduard Novak a stârnit o mare controversă, fiind catalogată chiar discriminatorie şi în afara legilor Uniunii Europene. Ministrul s-a apărat însă, spunând că nu încălcă legile UE privind dreptul la muncă pentru că fotbaliştii, de pildă, nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive.

Acum, Eduard Novak a vorbit despre acest subiect şi în presa maghiară. Mai precis, în publicaţia Nemzei Sport, iar gsp.ro a preluat declaraţiile fostului campion paralimpic.

Ce a spus Eduard Novak?

*În fotbal, proporţia jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu e o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, federaţiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport.

*Sunt cluburi, mai ales la handbal, unde 90% din lot e format din străini. Ele trebuie înţeleagă că nu e vorba doar de interesele lor, ci e vorba şi despre interesele sportului românesc.

*Există federaţii care şi-au dat seama deja de aceste lucruri şi au modificat deja regulamentele, aşa cum s-a întâmplat în baschet.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria