El a ales gaura și s-au separat?/Ciolacu și-a cedat părțile sociale din covrigărie

El a ales gaura și s-au separat?/Ciolacu și-a cedat părțile sociale din covrigărie

Ciolacu s-a separat de soția sa. Premierul a decis să iasă din firma pe care o deținea împreună cu consoarta și fratele său. S-a întâmplat în martie a.c, scrie defapt.ro .

„Domnul CIOLACU ION-MARCEL, in calitate de cedent, cesioneaza 275 parti sociale egale a cate 10 lei
fiecare, respectiv 2750 lei, doamnei CIOLACU ROXANA-MIHAELA, in calitate de cesionar”, se arată în hotărârea „din data de 03.03.2023 a adunarii generale a asociatilor S.C. LUCIA COM 94 – S.R.L., Sediu
social: Buzau, Piata Centrala”, potrivit Monitorului Oficial.

La această societate din Buzău, premierul Marcel Ciolacu deținea 55% din părțile sociale. Restul erau în posesia soției sale, Roxana-Mihaela Ciolacu, și a fratelui său, Daniel Ciolacu. Și acesta din urmă a ieșit din firmă în aceeași zi, 3 martie 2023.

Astfel, Roxana-Mihaela Ciolacu a devenit unic asociat al Lucia Com 94 SRL, firmă care are ca obiect de activitate principal „Fabricarea painii, fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie”, potrivit Ministerului de Finanțe.

În 2022, firma a avut venituri de aproape 1,1 milioane de lei și un profit net de puțin peste 16.000 de lei.

Chioșcul misterului de un milion de lei

Această firmă i-a adus și un scandal financiar lui Ciolacu în 2017. Atunci, un articol din România liberă arăta că „Vicepremierul (funcția de atunci a actualului premier – n.r.) Marcel Ciolacu nu poate justifica aproape un milion de lei.

Peste 100.000 de lei i-au apărut abia anul acesta în declarația de avere, dar într-un cont deschis în 2003, nemenționat anterior. Iar o sumă de aproape 800.000 de lei din dividende s-a evaporat și nu a fost niciodată declarată de Ciolacu.

Surprinzător, conturile bancare ale vicepremierului Ciolacu s-au umplut de bani exact în anul imediat următor unui an cu două campanii electorale: cea pentru locale din primăvara lui 2016 și cea pentru parlamentare din toamna anului trecut. Cei mai mulți politicieni au ieșit pe minus după anul electoral, mulți investind zeci de mii de lei în efortul de campanie.”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat