„El Conejo”, unul dintre cei mai căutați criminali din Venezuela, a fost ucis

„El Conejo”, unul dintre cei mai căutați criminali din Venezuela, a fost ucis

„El Conejo" (iepurele), şeful unei bande criminale căutat de luni de zile şi pentru care autorităţile au oferit o recompensă de un milion de dolari, a fost ucis, a anunţat ministrul de interne venezuelean, Remigio Ceballos, transmite AFP.

Carlos Enrique Gomez Rodriguez era căutat pentru infracțiuni de terorism. Foto Captură video Twitter

Carlos Enrique Gomez Rodriguez, zis şi +El Conejo+ (...), căutat pentru infracţiuni de terorism, extorcare, răpire, omucidere şi alte infracţiuni, a fost ucis", a declarat Ceballos într-un comunicat difuzat de televiziunea publică, scrie Agerpres.

Gomez Rodriguez era liderul unei bande periculoase , cunoscută sub pseudonimul liderului ei, care activa în statul Aragua, în centru-nordul ţării. Potrivit unei surse apropiate poliţiei, acesta şi-a datorat porecla incisivilor impozanţi.

Ministrul nu a oferit detalii precise despre modul în care El Conejo a fost „ucis", dar a indicat că a murit în urma unei operaţiuni care a durat „câteva luni" în toată ţara, în special în statul Aragua.

Forţele de ordine au arestat şi „36 de infractori", au confiscat „16 arme de foc, materiale de război, radiouri portabile, motociclete şi telefoane".

El Conejo era căutat intens de peste un an , iar pe capul lui a fost pusă o recompensă de un milion de dolari - aproximativ 186.000 de salarii minime venezuelene - în februarie, după schimburi de focuri cu poliţia.

În februarie 2022, un alt lider de bandă organizată, Carlos Luis Revette alias „El Koki", un aliat al lui El Conejo, a fost de asemenea ucis. El a făcut obiectul unei recompense de 500.000 de dolari.

Venezuela este, alături de Honduras, cea mai violentă ţară din America Latină, cu aproape 11.000 de morţi violente între 2021 şi 2022, potrivit Observatorului venezuelean al violenţei, un ONG citat în absenţa datelor oficiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!