El este conexiunea dintre Cristian Burci, Elliot Broidy și contractele militare din România

El este conexiunea dintre Cristian Burci, Elliot Broidy și contractele militare din România

G4Media.ro  prezintă în exclusivitate conexiunile dintre omul de afaceri român Cristian Burci și fundraiserul american, Elliot Broidy, a cărui companie specializată în contracte militare, Circinus, a semnat în data de 1 februarie un acord de cooperare cu Romarm. Despre acest acord, The New York Times a scris recent că-i deschide calea lui Broidy către un contract în valoare de aproape 200 de milioane de dolari, cu precizarea că până acum Circinus n-a obținut vreun contract. Cristian Burci n-a răspuns până la această oră apelurilor G4Media.ro.

Omul de legătură din România. Pe Steven Reno Loglisci, prezentat de publicaţia americană Mcclatchydc.com drept omul lui Broidy, îl găsim în România în firma Gray Rock SRL, asociat cu Ecaterina Violeta Rușcan. Aceasta, la rândul ei, este administrator în mai multe firme controlate de omul de afaceri Cristian Burci. Înființată în septembrie 2016, Gray Rock SRL are ca domeniu principal de activitate activități de producție cinematografică, video și programe de televiziune.

Din datele oficiale consultate de G4Media.ro rezultă că Ecaterina Violeta Rușcan este practic puntea de legătură între Broidy și Burci, fiind asociată cu Loglisci (omul lui Broidy) în Gray Rock SRL, iar în paralel ocupă funcția de administrator la mai multe firme ale lui Cristian Burci. Rușcan este administrator la firmele de publicitate Proximity SRL, Graffiti Red SRL și la Graffiti BBDO SA, unde acționar principal este Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA din Luxemburg.

La aceasta companie cu sediul în Luxembourg, Cristian Burci figureaza în 2010 în documentele companiei în funcția de președinte al board-ului de directori ai companiei Graffiti Marketing and Multimedia Holding S.A. Și în 2017, Cristian Burci apare într-un document publicatul în Monitorul Oficial referitor la compania Graffiti Red SRL drept reprezentant al companiei Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA, în calitate de asociat și administrator. Datele au fost obtinute cu ajutorul site-ului termene.ro.

Fixerul pentru Broidy. Publicația americană Mcclatchy a dezvăluit, marți, că documentele intrate în posesia ziarului arată că firma lui Elliot Broidy, Circinus, a fost în discuții cu Cristian Burci și cu un producator american de filme. Un draft de acord invocat de Mcclatchy ar indica faptul că Circinus a fost dispusă să plătească unei companii, având legătură cu omul de afaceri Cristian Burci și cu producătorul de film Steve Logiscli, un procent din orice afacere care ar fi ajutat Circinus să-și securizeze poziția în România, Bulgaria, Croația sau Azerbaijan.

Draftul de acord invocat de Mcclatcy dintre Circinus și firma românească având legătură cu Burci și Loglisci n-a fost nicidată formalizat, potrivit unei persoane care cunoaște afacerile Circinus, iar Circinus nu ar fi câștigat încă contracte în România, notează Mcclatchy.

Publicația americană mai scrie că Broidy îl cunoaște pe Steve Loglisci de multă vreme. El este fratele lui David Loglisci, fostul director financiar al fondului de pensii din New York și unul dintre oficialii implicați în scandalul Markstone Capital.

Broidy, care deține din 2015 compania Circinus, a fost implicat în 2009 într-un răsunător caz de corupție în Statele Unite. Elliot Broidy a demisionat în 2009 din funcția de preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital, după ce a recunoscut că a dat mită 1 milion de dolari către oficiali ai statului New York şi către manageri ai fondurilor private de pensii. Broidy şi-a recunoscut faptele şi a plătit 18 milioane de dolari pentru a scăpa de închisoare.

Acordul Romarm – Circinus si relatarea bizară din Adevărul. HotNews.ro a dezvăluit în data de 8 februarie că acordul cu Romarm vizează realizarea sistemului C4ISR, unul din programele prioritare majore de inzestrare a Fortelor Armate, cu o valoare estimată la circa 180 de milioane de euro.

Ziarul Adevarul, deţinut de Cristian Burci, este singura organizaţie de presă care a relatat despre înțelegerea dintre Circinus și Romarm, intr-un articol publicat a doua zi dupa eveniment, in data de 2 februarie, însă ulterior a şters complet în mod bizar articolul de pe site. A fost republicat abia după ce în spațiul public au apărut informații despre afacerea Circinus. Ştirea a fost, potrivit paginademedia.ro, neutră spre pozitivă, având ca titlu: “Acord pentru dotarea Armatei Române cu programe moderne de comandă, control și comunicare în standard NATO”.

Citește materialul integral pe  G4Media.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria