El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei

El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei

UPDATE:

Surse G4Media precizează că este vorba despre Alexandru Piscan, un ploieștean care anunța în urmă cu două luni, pe pagina sa de Facebook, că dorește să candideze la alegerile locale, pentru primăria municipiului în calitate de independent.

”Constat cu îngrijorare că interesul față de cetățean și oraș a fost înlocuit cu lupta pentru voturi, pentru funcții, privilegii și vendete politice iar decidentii politicii s-au rupt total de realitate si cetățeni. Este o situație regretabilă să vânăm doar funcții”, scria el într-o postare pe Facebook.

Conform datelor oficiale ale BEC, Piscan nu apare ca și candidat admis pentru Primăria Ploiești.

Candidații pentru Primăria Ploiești:PNL – NICA BOGDAN-CRISTIAN
AUR – SĂRARU ALEXANDRU-FLORIAN
PSD – VOLOSEVICI ANDREI-LIVIU
ADU – ENESCU RĂZVAN
REPER – TOMA-COCHINESCU CRISTINA
PNC – BECIU NARCIS-CĂTĂLIN
PP – DORU MARIAN
România în acțiune – DOLNICEANU SIMONA-ELENA
PER – URZEALĂ IONUŢ-MIHAIL
Independent – POLIŢEANU MIHAI-LAURENŢIU

UPDATE: DIICOT a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că a dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, a anunțat DIICOT.

Comunicatul DIICOT:

La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știrea inițială: Un român a fost pus sub acuzare pentru trădare în favoarea Rusiei, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Potrivit surselor citate, acesta nu este angajat al vreunei instituții. El ar fi filmat un convoi militar și ar fi transmis imaginile către Rusia.Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!