ELCEN asigură căldura la nivelul comandat de RADET și a cerut gaz suplimentar de la Romgaz

ELCEN asigură căldura la nivelul comandat de RADET și a cerut gaz suplimentar de la Romgaz

Electrocentrale București (ELCEN) asigură căldura la nivelul solicitat de RADET și a cerut producătorului de gaze Romgaz livrări suplimentare de gaze pentru următoarele trei zile, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Marcel Nicolăescu, fostul director general al ELCEN, care va prelua, din luna mai, conducerea Companiei Energetice Municipale.

"ELCEN asigură în acest moment căldura la nivelul comenzii RADET. Este vorba de aceste trei zile (miercuri, joi și vineri — n. r.). Nivelul nu este similar celui din timpul iernii, ci este mult mai mic. Folosim cazane de apă fierbinte pentru suplimentare", a precizat Nicolăescu.

Potrivit acestuia, ELCEN a comandat gaz suplimentar de la Romgaz, iar producătorul de gaze a răspuns acestei solicitări.

În ceea ce privește costurile suplimentare ale ELCEN în aceste trei zile, Nicolescu a precizat că acestea sunt nesemnificative.

Totodată, Marcel Nicolăescu a mai spus că a părăsit funcția de director general al ELCEN în urmă cu trei zile, pentru a prelua, din luna mai, conducerea noii Companii Energetice Municipale care se va înființa la nivelul Primăriei Generale a Capitalei.

"Compania Energetică Municipală va coordona procesul de fuziune a ELCEN și RADET. Până la iarnă, cele două entități vor fuziona sub Consiliul General, iar bucureștenii nu vor mai avea niciun fel de probleme în alimentarea cu apă caldă și căldură", a adăugat Nicolescu.

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, începând de marți, ora 22,00 .

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, "măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetățenilor și condițiile optime de temperatură în locuințe, în următoarea perioadă, în care se anunță scăderea temperaturilor până la zero grade Celsius".

Sursa citată menționează că repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 — 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici".

Totodată, RADET, prin Primăria Municipiului București, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene modificarea legislației privitoare la furnizarea și oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului, se mai arată în comunicat.

"Este necesară adaptarea legislației actuale la noile condiții meteorologice din ultimii ani, cu variații mari de temperatură între zi și noapte sau schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire și oprire a sistemului", subliniază sursa citată.

RADET precizează că lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc, după repornirea sistemului de încălzire, poate fi cauzată de faptul că sunt asociații de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor. Reprezentanții legali ai respectivelor asociații trebuie să anunțe în scris acest lucru, urmând ca pe site-ul Regiei să fie afișată și actualizată lista tuturor asociațiilor care rămân închise.

"Pentru cei care doresc reluarea furnizării căldurii, le recomandăm deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum și a robineților montați pe calorifere pentru a se realiza o încărcare și o aerisire corectă a instalației de încălzire. Punctual, pot apărea deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură, care însă vor fi soluționate cu celeritate", se precizează în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO