ELCEN: CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită

ELCEN: CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită

Electrocentrale București (ELCEN) a înregistrat azi-noapte, în intervalul orar 1:30 - 2:30, două avarii, la CTE București Vest, care în prezent funcționează la 60% din capacitate, și la CTE Grozăvești, care este oprită, se arată într-un comunicat de presă al companiei remis, joi, AGERPRES.

Problemele vor fi soluționate în cursul nopții de 20 spre 21 octombrie, precizează reprezentanții companiei.

"Azi-noapte, ELCEN a înregistrat două avarii în incinta Ciclului Combinat (din cauza unei conducte fisurate) și în cadrul CTE Grozăvești. Astfel, pentru izolarea zonelor cu probleme și remedierea defecțiunilor, consumatorii racordați la rețeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 și parțial sectorul 5 din Capitală au fost preluați cu ajutorul unor unități de vârf. În acest moment, CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită", se menționează în comunicat.

Potrivit acestuia, avariile au fost sesizate în intervalul orar 1:30 — 2:30. Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

"ELCEN cere scuze consumatorilor din zonele afectate pentru situația neplăcută și îi asigură că, alături de RADET București, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, depune toate eforturile pentru remedierea defecțiunilor în regim de urgență", menționează sursa citată.

De altfel, și RADET București a anunțat joi că furnizarea energiei termice pentru apă caldă și căldură se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul zilei de miercuri la centralele CET Vest și CET Grozăvești aparținând ELCEN.

"În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții ELCEN în cadrul comandamentului comun, problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, reprezentanții societății Electrocentrale estimând că avaria de la CET Vest va fi remediată în cursul serii de joi, ora 22,00, iar cea de la CET Grozăvești în cursul dimineții de vineri", menționează reprezentanții RADET.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…