ELCEN: CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită

ELCEN: CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită

Electrocentrale București (ELCEN) a înregistrat azi-noapte, în intervalul orar 1:30 - 2:30, două avarii, la CTE București Vest, care în prezent funcționează la 60% din capacitate, și la CTE Grozăvești, care este oprită, se arată într-un comunicat de presă al companiei remis, joi, AGERPRES.

Problemele vor fi soluționate în cursul nopții de 20 spre 21 octombrie, precizează reprezentanții companiei.

"Azi-noapte, ELCEN a înregistrat două avarii în incinta Ciclului Combinat (din cauza unei conducte fisurate) și în cadrul CTE Grozăvești. Astfel, pentru izolarea zonelor cu probleme și remedierea defecțiunilor, consumatorii racordați la rețeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 și parțial sectorul 5 din Capitală au fost preluați cu ajutorul unor unități de vârf. În acest moment, CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită", se menționează în comunicat.

Potrivit acestuia, avariile au fost sesizate în intervalul orar 1:30 — 2:30. Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

"ELCEN cere scuze consumatorilor din zonele afectate pentru situația neplăcută și îi asigură că, alături de RADET București, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, depune toate eforturile pentru remedierea defecțiunilor în regim de urgență", menționează sursa citată.

De altfel, și RADET București a anunțat joi că furnizarea energiei termice pentru apă caldă și căldură se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul zilei de miercuri la centralele CET Vest și CET Grozăvești aparținând ELCEN.

"În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții ELCEN în cadrul comandamentului comun, problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, reprezentanții societății Electrocentrale estimând că avaria de la CET Vest va fi remediată în cursul serii de joi, ora 22,00, iar cea de la CET Grozăvești în cursul dimineții de vineri", menționează reprezentanții RADET.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...