Eleganță la Încoronarea lui Charles: cel mai bine îmbrăcate prințese, regine și soții de președinți

Eleganță la Încoronarea lui Charles: cel mai bine îmbrăcate prințese, regine și soții de președinți

Două zile mai târziu, încă nu s-au stins ecourile celui mai așteptat eveniment din Marea Britanie, încoronarea regelui Charles, acolo unde au fost prezente multe dintre personalitățile lumii.

Privind retrospectiv la imaginile de la ceremonia de sâmbăta trecută, trebuie să recunoaștem că majoritatea invitaților la eveniment nu doar că au respectat dress code-ul impus de marea încoronare, haine elegante de zi, dar au și arătat minunat în ținutele alese.

Dacă Regele Charles, Regina Camilla și membrii seniori ai familiei regale britanice, precum Prințul William și Kate Middleton, au purtat ținute ceremoniale, cu mantii regale pe deasupra uniformelor sau a rochiilor somptuoase, ceilalți invitați s-au formalizat ca la un eveniment regal obișnuit, doamnele alegând rochii și pălării în culori vibrante , în majoritatea cazurilor.

Letizia a Spaniei, regina stilului la Încoronare

Iată doamnele care s-au descurcat cel mai bine la marea încoronare, considerate cel mai bine îmbrăcate în ziua cea mare a Regelui Charles.

Era previzibil ca, dintre invitatele din străinătate, Regina Letizia a Spaniei să fie fruntașă în ceea ce privește stilul. Superbă la brațul Regelui Felipe, spanioloaica de 50 de ani a ales un compleu cu o fustă creion și un top peplum cu volane, o ținută de la brandul Carolina Herrera.

O altă invitată care a atras priviri admirative a fost Prima Doamnă a Americii Jill Biden, care a participat la încoronare în numele soțului ei, președintele Joe Biden. Însoțită de nepoata ei, Jill a purtat un costum Ralph Lauren într-o nuanță veselă de albastru deschis, care i-a venit foarte bine, ba chiar a întinerit-o.

Jill și nepoata sa, Finnegan Biden

Jill și nepoata sa, Finnegan Biden

Prințesa Mary a Danemarcei s-a numărat și ea printre cel mai bine îmbrăcate doamne de la încoronarea lui Charles, soția Prințului Frederik arătând excepțional într-o rochie de un violet vibrant, creație a brandului danez Soeren Le Schmidt.

Mary și Frederik ai Danemarcei

Mary și Frederik ai Danemarcei

La rândul ei, Prima Doamnă Brigitte Macron a primit numai laude grație stilului „tipic franțuzesc” de la încoronare, și anume un costum Louis Vuitton de un roz pastel, nuanță care s-a regăsit și-n accesorii.

Emmanuel și Brigitte Macron

Emmanuel și Brigitte Macron

Sofisticată a fost și Regina Rania a Iordaniei, care a sosit la Westminster Abbey împreună cu soțul ei, Regele Abdullah al Iordaniei. Frumoasa regină a ales o rochie pastelată, de la Ralph Couture, pe care a combinat-o cu o pălărie asortată.

Abdullah și Rania ai Iordaniei

Abdullah și Rania ai Iordaniei

Și Custodele Coroanei Margareta a fost foarte elegantă la încoronarea lui Charles, în compleul ei albastru regal creat de Irina Schrotter, completat de o spectaculoasă tocă fascinator semnată de Ana Istodorescu. Aceasta a sosit la brațul Principelui consort Radu, care a purtat un „morning coat“ cerut de dress code-ul evenimentului.

Margareta a României și Prințul Radu

Margareta a României și Prințul Radu

Foto: Getty Images, Profimedia, Facebook

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”