Elena Udrea la Comisia SRI: Am venit să spun ce știu despre cum s-a construit "statul paralel"

Elena Udrea la Comisia SRI: Am venit să spun ce știu despre cum s-a construit "statul paralel"

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat, joi, la Comisia parlamentară de control al activității SRI, pentru a fi audiată, precizând că a venit să spună "lucruri" pe care le cunoaște din experiența proprie, "relevante pentru modalitatea în care statul paralel controlează astăzi societatea".

 "Am venit la invitația comisiei, unul dintre scopurile invitației este să lămuresc lucruri care s-au spus până acum de alte persoane și în care am fost invocată și să spun, la rândul meu, ceea ce știu despre cum s-a construit acest stat paralel în ultimii ani în România", a afirmat Udrea, înainte de ședința Comisiei SRI.

Ea a susținut că nu o să reclame nimic. "Nu o să reclam nimic, eu o să spun lucruri pe care le cunosc din experiența proprie directă sau indirectă, lucruri care contează și care sunt relevante pentru modalitatea în care sistemul, statul paralel controlează astăzi societatea, folosind Justiția ca instrument principal", a adăugat Elena Udrea.

Întrebată dacă parlamentarii vor fi ajutați de dezvăluirile sale, Elena Udrea a răspuns: "Parlamentarii vor fi ajutați dacă vor să fie ajutați".

"A mai fost o comisie care zic eu că a cam eșuat în raportul ei, 'Comisia sufrageria', sper că această comisie va avea mai mult succes cu lucrările pe care le derulează. Deci, dacă parlamentarii vor vrea să țină cont de lucrurile care se vor spune aici și care, în afară de ceea ce nu se știe, amănunte, persoane, lucruri concrete, în rest discuții tot sunt în spațiul public de ceva timp. Dacă vor dori să schimbe ceva, eu cred că lucrările acestei comisii sunt de mare folos și ce se spune aici este de mare folos. Dacă se vor teme în continuare să inițieze o schimbare care ține de Parlamentul României, atunci, sigur, am venit, ne-am plimbat, am venit, am văzut și am plecat", a adăugat ea.

Întrebată dacă este pe lista celor 65 de persoane nominalizate de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, Udrea a spus că nu a văzut această listă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…