Elenina Nicuț, avocată: Să spui tu, Parchet General, că nu ai avut idee de filmare, prima de la fața locului, asta înseamnă ruină instituțională

Elenina Nicuț, avocată: Să spui tu, Parchet General, că nu ai avut idee de filmare, prima de la fața locului, asta înseamnă ruină instituțională

Elenina Nicuț, avocată: Să spui tu, Parchet General, că nu ai avut idee de filmare, prima de la fața locului, asta înseamnă ruină instituțională.

Avocata Elenina Nicuț explică pentru Europa Liberă , că șefii pompierilor care nu au pus la dispoziția procurorilor filmarea respectivă pot fi acuzați de tăinuire de probe, dacă procurorii consideră că această filmare aduce probe noi în dosarul lor. Fiind vorba despre un dosar disjuns, care vizează autoritățile - operațiunea de intervenție, de salvare și de îngrijire a victimelor-, filmarea are relevanță la dosar, consideră avocata.

Avocata Elenina Nicuț amintește că la momentul tragediei din Colectiv, procurorii se bucurau și de sprijinul SRI în anchete, lucru care se dovedește că nu le-a folosit la nimic în acest dosar.

„Să spui tu, Parchet General, că nu ai avut idee de filmare, prima de la fața locului, asta înseamnă ruină instituțională”, afirmă Elenina Nicuț, care consideră că interesul procurorilor pentru tragerea la răspundere a autorităților în acest dosar se dovedește a fi scăzut.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...