Elevă din Rusia de doar 10 ani, arestată pentru că a folosit un avatar cu flori galbene și albastre într-o discuție cu colegii de clasă

Elevă din Rusia de doar 10 ani, arestată pentru că a folosit un avatar cu flori galbene și albastre într-o discuție cu colegii de clasă

Poliția din Moscova a reținut o fetiță de 10 ani, după ce directorul școlii în care învață a anunț Ministerului Afacerilor Interne că eleva de clasa a cincea folosise un avatar cu flori galbene și albastre, culorile drapelului Ucrainei, într-o conversație pe rețelele de socializare cu colegii de clasă, conform publicației independente Meduza .

Profesorii ruși predau elevilor o materie patriotică: Conversații despre important FOTO Shutterstock

Mama fetei ar fi fost chemată la școala din Nekrasovka, la sfârșitul lunii septembrie, pentru a explica de ce fiica ei lipsea de la lecțiile patriotice- „Conversații despre ce e important”, materie introdusă din acest an școlar.

La întâlnire, femeia a fost întrebată și despre avatarul fiicei sale. I s-a mai spus că părintele unui coleg s-a plâns că fetița sa a postat pe chat un sondaj despre pace și război.

Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, pe 29 septembrie, directorul școlii a depus o reclamație la Departamentul Afacerilor Interne din districtul Nekrasovka, în care a făcut referire la performanțele academice ale fetei, și a cerut, de asemenea, să se „examineze condițiile de viață ale familiei și să se stabilească relații cauză-efect ale comportamentului unui astfel de copil, poziția sa civică”.

De asemenea, directorul cerea poliției „să influențeze poziția educațională” a mamei pentru ca aceasta să nu o „influențeze” pe fiica ei despre „convingerea propriilor opinii politice” și să nu o încurajeze „în discutarea problemelor interetnice și politice în grupurile de copii.”, conform OVD.news .

Miercuri, 5 octombrie, în jurul orei 10 dimineața, poliția a venit și a luat fetița de la școală, povestește mama ei. Au dus-o pe fată la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne, iar ea a fost adusă acolo separat. Până să ajungă părintele, un polițist și un inspector social au întrebat-o pe eleva de clasa a cincea dacă mama ei lucrează, cu ce se ocupă și cum își petrec timpul liber în familie.

În departamentul Ministerului Afacerilor Interne, poliția, împreună cu autoritățile pentru protecția copilului, le-au interogat pe mamă și pe fiică timp de trei ore -fiind interesați în special de motivul pentru care fata a ales un astfel de avatar, cu o astfel de combinație de culori. Drept urmare, polițiștii au întocmit un protocol de predare a minorului și o explicație.

După ceva timp, poliția a venit la domiciliul familiei. Nu au prezentat niciun document, nu s-au prezentat. Potrivit Meduza, angajații Centrului de Combatere a Extremismului Forțele de securitate au studiat corespondența și istoricul căutărilor pe telefon și laptop și au scotocit chiar și prin lenjeria de pat. Toate acestea au durat o oră.

Un inspector i-a atras atenția mamei că ea și fiica ei că vor fi puse sub observație, fiind posibil ca aceasta să piardă tutela copilei.

De la 1 septembrie, școlile rusești au introdus săptămânal activități extracurriculare „Conversații despre ce e important”. În aceste lecții, ca parte a „protejării societății ruse de informațiile distructive și de impactul psihologic” și „întărirea valorilor spirituale și morale tradiționale rusești”, profesorii trebuie să insufle școlarilor patriotismul și dragostea pentru patrie, fiind realizate chiar și manuale pentru aceste ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…