Elevii români, rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Chimie. Ce performanță au înregistrat

Elevii români, rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Chimie. Ce performanță au înregistrat

La Olimpiada Internațională de Chimie-IChO 2023, care s-a desfășurat în Elveția, elevii români au demonstrat, încă o dată, nivelul lor excepțional de pregătire și cunoștințe în domeniul științelor exacte.

Elevii care au adus medalii României la Olimpiada Internațională de Chimie FOTO Facebook

Cu o participare impresionantă de aproximativ 350 de elevi din 89 de țări, competiția a adus reușite notabile pentru tinerii olimpici din România, care s-au întors acasă cu o medalie de aur, două de argint și una de bronz.

Sub îndrumarea profesorului academician Marius Andruh, coordonator al lotului olimpic românesc, elevii noștri au demonstrat că pasiunea, dedicarea și munca susținută pot fi răsplătite cu performanțe excepționale.

Cine sunt elevii olimpici

Medalia de aur a fost câștigată de către Vlad Gabriel Ristache, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București.

De asemenea, medalii de argint au fost obținute de doi tineri talentați de la același colegiu din București: Vlad Diaconescu, elev în clasa a XII-a, și Luca Mihai Rascarachi, elev în clasa a XI-a.

David Alexandru Sindreștean, elev în clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, a adus o bucurie în plus României, prin câștigarea medaliei de bronz.

Profesorul Marius Andruh a subliniat faptul că, deși elevii români s-au pregătit într-un timp relativ scurt pentru competiție, aceast lucru nu i-a împiedicat să atingă performanțe remarcabile .

Subiectele au fost frumoase și dificile, iar elevii noștri au avut ocazia să își pună în valoare gândirea analitică și capacitatea de rezolvare a problemelor practice. Cu o pregătire temeinică în laboratoarele noastre, aceștia s-au ridicat la înălțimea cerințelor, ceea ce ne face mândri și fericiți, a transmis profesorul, pentru edupedu.ro.

Olimpiada Internațională de Chimie-IChO a cuprins două probe importante: una practică, desfășurată joi, 19 iulie, și una teoretică, care a avut loc vineri, 21 iulie. După o cină festivă, tinerii olimpici români au plecat spre țările lor de origine, cu medaliile obținute la această prestigioasă competiție.

Ministerul Educației a transmis felicitări elevilor pentru performanțele lor deosebite, la fel și profesorilor coordonatori, Andruh Marius, profesor universitar dr. la Academia Română, și Matache Mihaela, conferențiar universitar dr. la Facultatea de Chimie, Universitatea din București, care i-au susținut și îndrumat pe drumul spre succes.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?