Elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză din București vrea înapoi la școală. Judecătorii și-au spus cuvântul

Elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză din București vrea înapoi la școală. Judecătorii și-au spus cuvântul

Elevul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara la Colegiul Național „Ion Creangă” riscă o pedeapsă de maxim șapte ani de închisoare.

Colegiul Național „Ion Creangă”

Elevul de 16 ani de la Colegiul „Ion Creangă” din București, care pe 5 aprilie și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză în timpul orei, a cerut judecătorilor înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

E a cerut voie să părăsească domiciliul pentru a merge din nou la cursuri, după deschiderea anului școlar.

Totodată, elevul a fost programat la o clinică medicală de specialitate pentru a urma ședințe de psihoterapie, la început de septembrie.

Tribunalul a admis parțial solicitarea, permițându-i doar să meargă la ședințele de psihoterapie. Cât despre dorința elevului de a merge la școala, judecătorii au precizat că reprezintă încă un pericol social.

„Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de părăsire a domiciliului în vederea prezentării la cursurile de învățământ”, se menționează în soluția tribunalul.

Dosarul se află în prezent în etapa camerei preliminare, care stabilește când va începe procesul pe fond.

Profesoara a fost atacată cu un cuțit, î n timpul orei de un elev de clasa a X-a, în vârstă de 16 ani, miercuri, 5 aprilie.

Aceasta a avut o plagă superficială care a necesitat sutură, au explicat medicii de la Spitalul Universitar care au preluat-o. Ea a fost consultată de o echipă multidisciplinară şi nu a necesitat internare.

Detalii halucinante au ieșit la iveală din ancheta privind rănirea profesoarei. Înainte de ora de Japoneză, mai mulți adolescenți au discutat pe un grup de WhatsApp dacă să chiulească sau nu. Elevul care a atacat-o a scris: „Ar merita să o omor?”

Elevul riscă o pedeapsă de maxim șapte ani de închisoare, precizează specialiștii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...