Elevul care a înjunghiat o profesoară în timpul orelor de curs rămâne în arest

Elevul care a înjunghiat o profesoară în timpul orelor de curs rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să respingă contestaţia elevului de la Colegiul Ion Creangă acuzat de tentativă de omor după ce a înjunghiat o profesoară în timpul cursului.

Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia tânărului. Foto: Arhivă

Băiatul a fost arestat pe 6 aprilie, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, atacul a avut loc pe 5 aprilie, la ora 12:30, „în timp ce profesoara începuse ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste căre elevi”. În momentul în care a ajuns la banca atacatorului, acesta „ a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”.

„Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit. Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard. Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate, a transmis parchetul.

Mai mult, tânărul ar fi întrebat, anterior comiterii faptei, pe grupul de Whatsapp al clasei dacă "merită să o omoare".

În contextul apariţiei acestui caz, dar şi a altor situaţii violente în şcolile din România, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că în două săptămâni va fi realizată o procedură de management al cazurilor de violenţă în unităţile de învăţământ,

Oficialul a menţionat că sunt discuţii cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru modificări legislative privind modul în care va răspunde familia în astfel de situaţii, dar şi pentru o procedură de identificare şi confiscare a obiectelor interzise introduse în şcoli.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria