Elisabeta Lipă taie în carne vine la Federația de Gimnastică: „Sunt plecați acolo ca turiști”

Elisabeta Lipă taie în carne vine la Federația de Gimnastică: „Sunt plecați acolo ca turiști”

Deși este una dintre federațiile cu cel mai mare buget, gimnastica nu-și pune mari speranțe în calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Elisabeta Lipă e șefa sportului românesc. Foto Sportpictures

Delegația României va participa la Campionatele Mondiale de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, dar Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a ne le dă prea mari șanse sportivilor noștri . La masculin, el se așteaptă ca 2-3 sportivi să reușească baremul la individual, iar le feminin, echipa României să se califice cu emoții.

Federația Română de Gimnastică va fi luată la puricat, promite Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport: „Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat la Antwerp cu 33 de persoane.

Finanțări mari, rezultate slabe

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecate acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa, pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește federația de gimnastică.

O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească . Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat