Elita Ucrainei, infectată cu coronavirus într-o stațiune de lux din Franța în luna martie

Elita Ucrainei, infectată cu coronavirus într-o stațiune de lux din Franța în luna martie

Politicieni, oameni de afaceri, magistrați și vedete din Ucraina s-au infectat cu coronavirus în stațiunea de lux franceză Courchevel, locul preferat al elitei din Ucraina și Rusia pentru petrecerea sărbătorii de 8 martie, scrie publicația elvețiană  Le Temps .

Primul deputat ucrainean care a revenit infectat de la Courchevel a fost Serghei Șakhov, care a transmis virusul și altor colegi și a creat astfel ”un cluster” în interiorul Parlamentului, potrivit publicației citate.

Ca urmare a transmiterii virusului în Parlament, cel puțin cinci alți deputați s-au infectat, potrivit publicației Novoie Vremia.

Și omul de afaceri Valeri Horoșkovski, fost șef al serviciului secret din Ucraina, s-a infectat cu coronavirus și a trebuit să se interneze.

Afacerea Courchevel a fost dezvăluită de o jurnalistă a săptămânalului Novoie Vremea, care a arătat că elitele politice rusești și ucrainene se întâlnesc anual în stațiunea franceză pe ski pentru a sărbători în lux ziua femeii.

Jurnalista Kristina Berdinski a relatat că și în acest an, în ciuda declanșării pandemiei de coronavirus, politicieni și oligarhi ucraineni au continuat petrecerile din stațiunea de ski.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”