Elon Musk: Avionul de vânătoare F-35 nu are nicio șansă în fața unei drone cu inteligență artificială

Elon Musk: Avionul de vânătoare F-35 nu are nicio șansă în fața unei drone cu inteligență artificială

Avionul F-35 Lightning II, care va reprezenta multi ani aeronava de baza pentru multe forte aeriene occidentale, nu ar avea nicio sansa in fata unei drone cu pilot uman, aflat la sol, si functii autonome bazate pe inteligenta artificiala, crede Elon Musk, potrivit publicatiei Business Insider.

Antreprenorul, care conduce companiile SpaceX si Tesla, a facut declaratia la evenimentul Air Warfare Symposium, organizat in Florida.

Musk a spus ca trebuie sa existe un competitor pentru F-35, iar acesta trebuie sa fie o drona controlata de la distanta de un om, dar "cu manevrele augmentate de autonomie". "Nu inseamna ca imi doresc ca viitorul sa fie asa. Dar pur si simplu asa va fi viitorul", a declarat Musk, care a avertizat in repetate randuri in legatura cu pericolele reprezentate de inteligenta artificiala.

"Era avioanelor cu reactie a trecut. Este vorba despre drone acum", a adaugat el.

F-35, care a costat armata americana 406,5 miliarde de dolari pana in prezent, este cel mai scump program militar din istoria SUA. Proiectul sufera din cauza problemelor tehnice si a intarzierilor cauzate de acestea.

Musk a declarat in trecut ca inteligenta artificiala este mai periculoasa decat bombele nucleare. "Trebuie sa fim foarte atenti cu inteligenta artificiala, deoarece este mai periculoasa decat bombele nucleare", a scris el pe Twitter in urma cu cativa ani. Intr-un interviu acordat CNBC, el a dat ca exemplu seria de filme "Terminator" care arata unde se poate ajunge daca nu avem grija.

Musk nu este impotriva dezvoltarii acestei tehnologii, ci spune ca ea trebuie folosita cu mare grija. De altfel, Tesla foloseste AI pentru sistemul sau Autopilot care le permite automobilelor sa se conduca singure.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile