Elon Musk, batjocotitor cu Zelenski. Reacția Ucrainei: „Când au trecut cinci minute și nu ai răspândit propagandă rusă”

Elon Musk, batjocotitor cu Zelenski. Reacția Ucrainei: „Când au trecut cinci minute și nu ai răspândit propagandă rusă”

Multimiliardarul Elon Musk, care deține, printre altele, platforma X (fostul Twitter), a stârnit un val de indignare după ce a publicat un meme în care ironizează ajutoarele cerute de ucraineni pentru a respinge invazia rusă.

Elon Musk (stânga) este acuzat tot mai des că distribuie propaganda lui Putin FOTO Arhivă

„Când au trecut cinci minute și nu ai cerut ajutoare de un miliard de dolari”, a comentat Elon Musk în contextul votului asupra noului buget al SUA, care nu prevede o suplimentare de șase miliarde de dolari a susținerii militare a Ucrainei.

Noua reacție ironică a lui Musk la adresa Ucrainei, o țară nevoită să se apere de Rusia, a provocat o replică pe măsură.

Atât Președinția Ucrainei, cât și Rada Supremă l-au acuzat pe proprietarul platformei X că distribuie propaganda Rusiei lui Putin.

„Când au trecut cinci minute și tu nu ai răspândit propagandă rusă”, a reacționat Rada Supremă, al cărei mesaj a fost preluat de „Ukrainska Pravda”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încă nu i-a răspuns lui Elon Musk, dar unii dintre consilierii săi au avertizat asupra „dezinformării” promovate de proprietarul platformei X.

Serhii Leșcenko l-a acuzat pe Musk de „trolling”, în timp ce Mîhailo Podoliak a subliniat că tăcerea în fața agresiunii militare sau ironizarea Ucrainei ajută Moscova.

„Din păcate, nu toată lumea și nu tot timpul, dar figuri media importante aflate la mii de kilometri de epicentrul războiului nu pot realiza ceea ce înseamnă bombardamentele zilnice și plânsetele copiilor care își pierd părinții”, a scris Podoliak.

Alte comentarii la adresa lui Musk

Vasil Baidak, comediant ucrainean: „Elon, ai scris acest meme în timpul unei conversații telefonice amicale cu Putin?”.

Anton Timoșenko, comediant ucrainean: „Așadar, și-ai cumpărat rețea de socializare pentru a agresa oamenii care mor pentru că iubesc libertatea?”.

Deși a furnizat Ucrainei serviciul de internet prin satelit Starlink, totuși Elon Musk a făcut unele comentarii și a luat unele decizii care indică o atitudine binevoitoare față de Rusia și Putin.

Mai mult, în calitate de proprietar al fostului Twitter, a permis răspândirea propagandei ruse pe rețeaua de socializare redenumită între timp X.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a catalogat X drept cea mai mare sursă de dezinformare.

La rândul său, Vladimir Putin l-a elogiat pe Elon Musk, descriindu-l drept „persoană remarcabilă” și un om de afaceri talentat. Acest laude surveneau la câteva zile după apariția informației precum că Musk a închis anul trecut rețeaua Starlink de teamă că un atac ucrainean în Crimeea ar fi dus la represalii nucleare ruse din partea Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat