Elon Musk le cere americanilor să voteze pentru republicani: „Împărțirea puterii înfrânează cele mai grave excese”

Elon Musk le cere americanilor să voteze pentru republicani: „Împărțirea puterii înfrânează cele mai grave excese”

Proprietarul Twitter Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a recomandat luni americanilor să aleagă candidați republicani pentru Congresul SUA la alegerile de la jumătatea mandatului de marți, relatează Reuters.

Musk spune că îi susține pe moderații ambelor părți FOTO Getty Images

„Către alegătorii cu mentalitate independentă: împărțirea puterii înfrânează cele mai grave excese ale ambelor părți, prin urmare recomand să votați pentru un Congres republican, având în vedere că președinția este democrată”, a spus Musk pe Twitter, arată hotnews.ro.

De la preluarea Twitter de către Musk, grupurile de drepturi civile au criticat poziția CEO-ului Tesla cu privire la moderarea conținutului față de poziția sa absolutistă a libertății de exprimare, care urma să crească volumul de dezinformare și discursul instigator la ură pe platformă.

Democrații președintelui Joe Biden se confruntă cu o luptă acerbă pentru a păstra controlul asupra Congresului la votul de marți.

Previziunile electorale și sondajele independente sugerează că republicanii au o șansă foarte mare de a câștiga o majoritate în Cameră, în timp ce va fi o luptă mai strânsă pentru Senat.

Musk a spus anterior că va vota pentru republicani, dar spune că îi susține pe moderații ambelor părți.

„Democrații sau republicanii înrăiți nu votează niciodată pentru cealaltă parte, așa că alegătorii independenți sunt cei care decid de fapt cine este la conducere!”, a adăugat Musk pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”