Elon Musk nu se mai mulțumește doar cu spațiul și face primul pas în piața tehnologiilor de inteligență artificială

Elon Musk nu se mai mulțumește doar cu spațiul și face primul pas în piața tehnologiilor de inteligență artificială

Miliardarul american Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX și proprietarul Twitter, a înființat o companie dedicată dezvoltării tehnologiilor de inteligență artificială, X.AI, cu scopul de „a înţelege adevărata natură a universului” , conform site-ului X.AI.

Elon Musk FOTO: EPA-EFE

Firma înregistrată în statul american Nevada îl are specificat în documente pe Musk ca director unic și pe Jared Birchall ca secretar, nu se știe însă mai multe informații cu privire la direcțiile de dezvoltare pe care le va urmări compania.

Pe site-ul companiei se mai specifică ca mai multe informații cu privire la companie vor fi communicate într-un chat live pe Twitter Spaces. Noua companie are printre membrii echipei foști colaboratori sau angajați de la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research şi Tesla și Universitatea din Toronto.

Trebuie precizat faptul că în trecut Musk a sugerat că trebuie să fim atenți în ceea ce privește inteligența artificială deoarece prezintă o serie de riscuri greu de controlat fără măsuri clare.

Elon Musk a fost chiar semnatarul unei scrisori a mai multor experți în domeniul inteligenței artificiale, prin care era cerută o pauză de șase luni în dezvoltarea de noi sisteme, în care s-a atras atenția asupra unor riscuri potențiale considerabile pentru societate și umanitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat