Elon Musk și-a scos robotul la plimbare. Ce reacții a stârnit gestul miliardarului: „Merge mai bine decât Joe Biden” VIDEO

Elon Musk și-a scos robotul la plimbare. Ce reacții a stârnit gestul miliardarului: „Merge mai bine decât Joe Biden” VIDEO

Elon Musk, directorul general al Tesla, a ieșit la o plimbare robotul umanoid al companiei, numit Optimus, însă reacțiile pe care le-a primit gestul său nu au fost tocmai favorabile, unii internauți fiind chiar vehemenți la adresa androidului: „Să îi dăm foc!”.

Robotul lui Elon Musk a stârnit reacții diverse. Unii au propus să i se dea foc FOTO captură X

"O plimbare cu Optimus", a postat Musk pe X, miercuri, în ceea ce a dorit să fie o actualizare cu privire la progresul robotului într-un clip video de 15 secunde.

În videoclip, robotul se mișcă încet în jurul unei camere, în timp ce un mic grup de oameni observă mișcările sale.

Elon Musk a afirmat în trecut că scopul este de a crea un robot "capabil să efectueze sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare". Luna aceasta el a mai postat un clip cu robotul umanoid cu noua sa abilitate de a împătura cămăși.

Chiar dacă mulți așteaptă cu nerăbdare o zi în care roboții să poată ajuta la îndeplinirea sarcinilor plictisitoare și periculoase, alții nu par prea încântați de integrarea lor în societate atunci când va veni timpul, scrie The New York Post .

"Nu a văzut nimeni filmul Irobot?!" a scris un utilizator X la videoclipul lui Musk.

"Nu avem nevoie de aceste lucruri", a comentat altcineva.

"Să îi dăm foc!", a replicat altul.

Cu toate că unii se simt îngrijorați cu privire la robot, alții au glumit doar față de modul în care merge Optimus, unii dintre ei comparându-i mișcările cu cele ale președintelui Biden.

"Optimus deja merge mai repede decât liderul lumii libere", a comentat un utilizator.

"Optimus merge mai bine decât Joe Biden", a observat altul.

"Deja îl întrece pe Biden", a scris un altul.

Musk a anunțat pentru prima dată robotul umanoid Tesla , denumit și "Tesla Bot", la evenimentul AI Day al companiei din august 2021. Compania a dezvăluit recent cel mai recent model, "Optimus Gen 2", în decembrie 2023.

Elon Musk este mulțumit de noua sa jucărie

Elon Musk este mulțumit de noua sa jucărie FOTO Getty

Optimus Gen 2 are o înălțime de 180 cm și o greutate de 55 de kilograme - cu 10 kilograme mai ușor decât versiunea anterioară - și poate alerga cu o viteză de 8km/h.

Musk a menționat la un eveniment, în octombrie 2022, că speră să producă în cele din urmă milioane de roboți Optimus, cu un preț estimat de 20.000 de dolari pe unitate.

"Încă mai este mult de lucru pentru a perfecționa Optimus", a spus Musk la acea vreme. "Cred că Optimus va fi incredibil peste cinci sau zece ani."

La începutul acestei luni, Musk a fost de acord cu o prognoză a unui lider din domeniul tehnologiei conform căreia vor exista aproximativ 1 miliard de roboți umanoizi pe Pământ în două decenii.

"Ar trebui să ne așteptăm la un miliard de roboți umanoizi pe Pământ în anii 2040 și o sută de miliarde (în mare parte extratereștri) de roboți în întregul sistem solar în anii 2060", a postat David Holz, fondatorul laboratorului de cercetare a inteligenței artificiale Midjourney, pe X.

"Probabil ceva de genul ăsta, cu condiția ca fundamentele civilizației să fie stabile", a răspuns Musk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat