Elveția a deschis 29 de dosare pentru suspiciunea de încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei

Elveția a deschis 29 de dosare pentru suspiciunea de încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei

Șefa Secretariatului de Stat elvețian pentru Economie, Helene Budliger, a menționat că acum trece în revistă activele Băncii Centrale Ruse în această țară.

Foto: Shutterstock

Autoritățile elvețiene au identificat 130 de cazuri în privința cărora există suspiciuni de eludare a sancțiunilor impuse de țară împotriva Rusiei. În 29 de investigații au fost deschise dosare, a declarat, luni , Helene Budliger, șefa Secretariatului Elvețian de Stat pentru Economie (SECO), într-un interviu pentru ziarul Tages Anzeige.

"Acum sunt 130 de cazuri suspecte. Au fost inițiate dosare penale sau administrative în 29 de cazuri", a spus ea, adăugând că 14 dosare au fost "în cele din urmă finalizate".

Întrebată dacă ar putea confirma un raport al ziarul Sonntags Zeitung conform căruia activele Băncii Centrale Ruse în Elveția ar putea fi de 10 miliarde de franci (aproximativ 11,2 miliarde de dolari), Budliger a spus că SECO face calculele, și rezultatele „vor încerca să le comunice cât de curând posibil."

Elveția, care nu este membră a UE, a susținut anterior, în ciuda statutului său neutru, sancțiunile UE împotriva Rusiei impuse în legătură cu operațiunea sa militară specială din Ucraina. Potrivit SECO, activele rusești în valoare de 7,5 miliarde de franci (aproximativ 8,4 miliarde de dolari) și 15 proprietăți au fost înghețate în Elveția. În același timp, presa elvețiană a raportat în februarie că Credit Suisse a înghețat active rusești în valoare de 17,6 miliarde de franci elvețieni (mai mult de 19 miliarde de dolari). Din această sumă, doar 4 miliarde aparțin persoanelor incluse în lista de sancțiuni elvețiene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...