Elveția avertizează Turcia să nu spioneze diaspora

Elveția avertizează Turcia să nu spioneze diaspora

Ministrul elvețian de externe Didier Burkhalter l-a avertizat joi pe omologul său turc Mevlut Cavusoglu că Elveția va urmări indiciile că Turcia și-a spionat diaspora, transmite DPA.

Deputatul liberal elvețian Josef Dittli a făcut recent o plângere penală împotriva activităților de spionaj, afirmând că unii critici din Elveția ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan au fost amenințați fizic, iar afacerile lor au fost boicotate.

Cavusoglu a făcut joi o vizită la Berna pentru a se întâlni cu compatrioții săi din diaspora, la ambasada Turciei.

Spre deosebire de Olanda sau Austria, Elveția nu a interzis politicienilor turci să desfășoare o campanie pentru promovarea referendumului constituțional din aprilie. Burkhalter a declarat că "libertatea de exprimare este o valoare universală recunoscută de Elveția", care "speră ca această libertate să se dovedească reală și pentru cetățenii turci, indiferent că votează în Elveția sau în propria lor țară".

Șeful diplomației elvețiene a avertizat Turcia să respecte legile țării sale și a afirmat că Elveția va urmări orice informații privind activitățile ilegale de spionaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”