Elveția: Poliția afirmă că nu există indicii ale unui "act terorist" în cazul atacului din tren

Elveția: Poliția afirmă că nu există indicii ale unui "act terorist" în cazul atacului din tren

Poliția elvețiană a declarat duminică că nu are până în prezent niciun indiciu care să arate că ar fi vorba despre o motivație teroristă în cazului atacului de sâmbătă dintr-un tren care circula în nord-estul Elveției și care s-a soldat cu șase răniți, relatează AFP.

* Elveția: Un bărbat a dat foc unui vagon Și a înjunghiat pasageri într-un tren; Șase răniți (poliție)

"În prezent, nu există niciun indiciu care să arate că acest act este unul terorist sau motivat politic", a afirmat poliția regională din Saint-Gall într-un comunicat.

Un elvețian în vârstă de 27 de ani a dat foc sâmbătă unui vagon cu ajutorul unui lichid inflamabil și a înjunghiat pasagerii dintr-un tren în apropiere de stația Salez, din cantonul Saint-Gall (Sankt Gallen, în limba germană) din Elveția, rănind șase persoane, între care un copil de șase ani.

Imediat după incident, un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru welt.de că aceasta nu exclude posibilitatea unei așa-numite "crime pasionale", dar nici un atac terorist. "Totuși, o motivație teroristă pare foarte, foarte neplauzibilă", a spus Bruno Metzger, relatează Reuters.

Atacul a avut loc la începutul după-amiezii într-un tren care circula de-a lungul frontierei cu Liechtenstein, a informat poliția regională din Saint-Gall într-un comunicat, precizând că agresorul a fost și el rănit.

Răniții au suferit plăgi înjunghiate și arsuri, unii fiind răniți grav. Pe lângă copilul de șase ani, au fost răniți în incident doi bărbați de 17 și 50 de ani și trei femei de 17,34 și 43 de ani, potrivit poliției, care precizează că zeci de pasageri se aflau în tren la momentul atacului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”