Elveţia s-a alăturat celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei

Elveţia s-a alăturat celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei

Elveţia s-a alăturat celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, a anunţat miercuri guvernul elveţian - Consiliul Federal.

"Noile măsuri se referă în primul rând la interzicerea achiziţiei, importului sau transportului de aur şi produse din acesta din Rusia. Serviciile legate de aceste bunuri sunt, de asemenea, interzise", se arată în comunicat. De asemenea „Activele celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, sunt acum îngheţate şi nu pot furniza fonduri, resurse economice sau servicii tehnice”, a spus guvernul.

„Consiliul Federal observă că niciuna dintre măsurile împotriva Rusiei nu este îndreptată împotriva comerţului cu produse agricole sau alimentare între ţări terţe şi Rusia”, se mai spune în comunicat.

Anterior, Jurnalul Oficial al UE a publicat o rezoluţie conform căreia Uniunea Europeană a inclus în cel de-al şaptelea pachet de sancţiuni anti-ruse: Sberbank, Rossotrudnichestvo, Fundaţia Russkiy Mir, Fondul de sprijin pentru diplomaţia publică A. M. Gorchakov, prim-viceprim-ministrul Andrei Belousov , primarul Moscovei Serghei Sobianin, actorii Serghei Bezrukov şi Vladimir Maşkov, Vladimir Rogov, o serie de oficiali şi deputaţi şi oficiali din Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”