Elveția: Sute de tineri au comis acte de vandalism la Berna

Elveția: Sute de tineri au comis acte de vandalism la Berna

Mai multe sute de tineri care participau la o participau la o petrecere ilegală la Berna s-au ciocnit violent cu poliția după ce au comis pagube evaluate la sute de mii de franci elvețieni, a informat poliția duminică, scrie AFP.

Pagubele au fost estimate la sute de mii de franci elvețieni (aceeași valoare în euro), a precizat agenției ATS șeful serviciului de securitate din Berna, Reto Nause.

Poliția din capitala Elveției a făcut cunoscut că sâmbătă seară a primit mai multe plângeri din cauza zgomotului înainte de a descoperi că sute de tineri au invadat un fost sit de incinerare a deșeurilor din Berna pentru o petrecere.

Cu puțin înainte de miezul nopții, participanții au părăsit locul și s-au îndreptat spre centrul orașului, desenând și spărgând vitrinele magazinelor în marșul lor, potrivit poliției.

Polițiștii și pompierii mobilizați au fost întâmpinați cu pietre, au adăugat forțele de ordine.

O piatră de mărimea unui pumn a spart parbrizul unei mașini a pompierilor, rănind o persoană care se afla în interior.

Poliția a informat că a făcut uz de tunuri cu apă, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a opri înaintarea tinerilor violenți. Forțele de ordine nu au fost în măsură să precizeze care a fost numărul răniților.

Organizația de tineret din Berna a Partidului Socialist a acuzat poliția că a recurs la o folosire "disproporționată" a forței și a afirmat că aceste excese sunt imputabile lipsei de spațiu liber pentru tinerii din capitala țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...