Emily Ratajkowski denunță retușarea formelor sale pe coperta revistei Madame Figaro

Emily Ratajkowski denunță retușarea formelor sale pe coperta revistei Madame Figaro

Actrița și top model american Emily Ratajkowski a denunțat retușurile digitale făcută pozei sale de pe coperta revistei franceze Madame Figaro, unde buzele și bustul său apar mai mici decât în realitate, fapt ce a creat numeroase reacții de susținere pe rețelele de socializare, relatează luni AFP.

 "Sunt foarte dezamăgită să-mi văd buzele și sânii micșorați prin photoshop pe această copertă", a scris Ratajkowski, în vârstă de 26 de ani, pe contul său de Instagram, unde are 15 milioane de followeri.

Contactată de AFP, revista nu a dorit să comenteze.

 Această postare a actriței, care a devenit cunoscută publicului din videoclipul 'Blurred lines' din 2013 și care a apărut în filmele 'Gone Girl' și 'Entourage', a suscitat pe Instagram numeroase mesaje de susținere și critici la adresa revistei franceze.

Totuși pictorialul din Madame Figaro dedicat lui Emily Ratajkowski amintește că tânără a avut de multe ori de suferit de pe urma unei "ciudate forme de discriminare" din cauza formelor sale prea feminine.

Într-un moment în care slăbiciunea excesivă a manechinelor naște controverse, legea franceză obligă de la 1 octombrie includerea mențiunii, "fotografie retușată" pentru uz comercial, când trupul unei tinere este modificat digital pentru a-i rotunji sau micșora formele.

În luna martie, afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, în care actrița italiană Claudia Cardinale apărea mult mai slabă într-o fotografie vizibil retușată, a suscitat o amplă polemică în mass-media și cercurile feministe, care au denunțat dictatul micșorării formelor.



Retușată


Originală


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro