Emisia Realitatea TV, suspendată 10 minute joi pentru modul în care a reflectat mitingul din 10 august

Posturile Realitatea TV şi România TV au fost sancţionate de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modul în care au reflectat mitingul din Bucureşti de pe data de 10 august 2018, astfel că Realitatea TV va avea obligaţia de a difuza joi, timp de zece minute, textul deciziei CNA, iar România TV va trebui să plătească o amendă de 15.000 de lei.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, CNA a primit numeroase sesizări referitoare la modul în care a fost reflectat la posturile de televiziune Antena 3, Realitatea TV şi România TV mitingul din 10 august. Rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate au vizat perioada 6 - 17 august 2018.

"Constatând încălcări ale prevederilor legislaţiei audiovizualului, Consiliul a decis următoarele: sancţionarea postului Realitatea TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza joi, 17.01.2019, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (4) şi (5), art. 64 alin. (1) lit. a) şi art. 34 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual", a precizat CNA.

Conform aceleiaşi surse, sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, respectând condiţia prevăzută de art. 95 alin. (2) lit. a) din aceeaşi lege, potrivit căreia această sancţiune putea fi aplicată numai gradual şi numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori.

România TV a fost sancţionată cu amendă de 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (4) şi 64 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului.

În aceeaşi şedinţă, CNA a decis sancţionarea postului Realitatea TV cu o amendă de 15.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii "Jocuri de putere", ediţia din 29 august s-au încălcat dispoziţiile art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. AGERPRES/ (AS - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend