Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Emmanuel Macron l-a acuzat indirect pe Donald Trump că vrea să decidă în locul europenilor

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a criticat indirect joi pe omologul său american Donald Trump, afirmând că acesta din urmă vrea să decidă comportamentul europenilor, în urma retragerii Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul, relatează AFP.

'Dacă acceptăm că alte mari puteri, inclusiv aliaţi, inclusiv prieteni în cele mai grele momente din istoria noastră, s-au pus în situaţia de a decide pentru diplomaţia noastră, securitatea noastră, uneori supunându-ne la cele mai mari riscuri, atunci noi nu mai suntem suverani', a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unei ceremonii la Aachen, în Germania, primind prestigiosul premiu european Charlemagne.

'Am făcut alegerea de a construi pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu (...) Alte puteri, suverane ca şi noi, au decis să nu-şi respecte cuvântul. Ar trebui să renunţăm la alegerile noastre?', a întrebat el.

Afirmaţii care, fără a-l numi, îl vizează pe preşedintele american Donald Trump, cu care Emmanuel Macron a manifestat înţelegere şi apropiere personală în timpul recentei sale călătorii la Washington.

Donald Trump a anunţat marţi retragerea ţării sale din acordul nuclear iranian semnat la Viena în iulie 2015, prin care Iranul a fost de acord să-şi reducă programul nuclear în schimbul ridicării parţiale a sancţiunilor internaţionale.

'Să nu fim slabi, să nu suferim', a afirmat şeful statului francez, care a pledat pentru o 'suveranitate europeană (...) care trebuie să ne determine să facem din Europa o putere geopolitică, economică, climatică, alimentară, diplomatică'.

'Condiţia posibilităţii (acestei suveranităţi) este aceea de a refuza ca alţii să decidă în locul nostru', a mai spus Macron. AGERPR ES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

3 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

4 ULUITOR! Fostul șef al Transelectrica a dispărut! Coșea, dezvăluiri incredibile din ședință! „M-a sunat dna An…

5 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri