Emmanuel Macron va merge în Germania în prima sa vizită externă în calitate de președinte al Franței

Emmanuel Macron va merge în Germania în prima sa vizită externă în calitate de președinte al Franței

Președintele ales al Franței Emmanuel Macron intenționează să meargă în vizită la cancelarul german Angela Merkel la scurt timp după învestirea sa în funcție, a declarat Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European și o apropiată a lui Macron, relatează DPA.

Macron, care a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de președinte al Franței, a declarat Goulard pentru CNews.

Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara după anunțul rezultatului alegerilor, potrivit lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că ''dorește cu nerăbdare o cooperare strânsă.....în spiritul prietenei tradiționale franco-germane'', a spus Seibert.

Pentru moment nu se cunoaște data exactă la care noul președinte francez se va întâlni cu cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat luni pe președintele ales al Franței Emmanuel Macron pentru succesul său electoral ''spectaculos'' și a afirmat că el poartă speranțele a ''milioane de francezi și a numeroase persoane din Germania și din întreaga Europă'', relatează AFP și Reuters.

''El a condus o campanie proeuropeană curajoasă, el apără deschiderea către lume și susține ferm economia socială de piață'', a spus ea.

Cooperarea franco-germană reprezintă o ''piatră de temelie'' a politicii externe germane, a spus Merkel, însă a adăugat că Germania nu trebuie să-și schimbe cursul economic ca răspuns la victoria electorală a lui Macron.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD