Energia eoliană asigură, vineri, aproape un sfert din producția de electricitate a țării

Energia eoliană asigură, vineri, aproape un sfert din producția de electricitate a țării

Energia eoliană acoperă, vineri, 23% din producția de energie electrică al României, fiind a doua sursă ca importanță, după cea hidro, potrivit datelor privind starea sistemului energetic național prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Astfel, producția de energie în centralele eoliene era vineri, la ora 14,00, de 1.941 MW, reprezentând 23,21% din producția națională. Energia hidro este singura care o depășește, cu o producție de 2.192 MW (26% din total).

Producția de energie eoliană este extrem de fluctuantă, depinzând în totalitate de intensificările vântului. Spre exemplu, pe 12 aprilie, energia eoliană reprezenta 41% din producția națională.

De regulă, pe primul loc este energia produsă din cărbune, cu peste 30%, urmată de cea hidro (25-30%) și de cea nucleară (20%).

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenționare nowcasting Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă în zona Dobrogei în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 18,00, local, în județele Constanța și Tulcea, vântul va sufla cu viteze ce vor depăși la rafală 55 — 60 km/h. De asemenea, sunt anunțate, izolat, averse slabe.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore, precizează ANM.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro