Energia solară ar putea deveni principala sursă de producere a electricităţii în România, în 2030

Energia solară ar putea deveni principala sursă de producere a electricităţii în România, în 2030

Energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România, în anul 2030, au afirmat, luni, reprezentanţii acestei industrii, într-o conferinţă de profil.

"Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030", a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, prezentă la conferinţa online "RESInvest - dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate".

Ea a arătat că energia solară este cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor.

La rândul său, Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), a întărit această idee.

"Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030. Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România", a susţinut Bălan.

El a adăugat că potenţialul României este de a deveni a şasea piaţă în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă.

"Estimăm în scenariul optimist că vor fi create 54.000 de locuri de muncă în România, în sectorul solar, iar în scenariul pesimist-moderat 25.000 de locuri de muncă", a mai spus reprezentantul industriei solare. AGERPRES/(A - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”