Engie şi-a vândut participaţia la compania românească Flashnet, la doar 4 ani de când o cumpărase

Engie şi-a vândut participaţia la compania românească Flashnet, la doar 4 ani de când o cumpărase

RTPR a asistat Grupul ENGIE cu privire la vânzarea întregii sale participaţii în Flashnet S.A. către Lucy Group Ltd. Tranzacţia a implicat, de asemenea, vânzarea unor pachete minoritare de către ceilalţi doi acţionari minoritari, care au rămas în continuare în business. Flashnet S.A. este o companie care integrează cele mai noi tehnologii IT, energetice şi de telecomunicaţii în soluţii hardware şi software, creând şi implementând sisteme inteligente pentru infrastructura urbană.

„Toată aprecierea mea pentru echipa RTPR pentru o colaborare excelentă la acest proiect. Gândirea progresistă, abordarea orientată spre afaceri şi capacitatea de a se adapta situaţiilor neprevăzute au reprezentat elemente cheie pentru încheierea cu succes a tranzacţiei”, a declarat Marius Berariu, Şef Departament Corporate, Concurenţă şi Asistenţă Juridică Proiecte Strategice la ENGIE.

La 4 iulie 2018, Engie anunţa achiziţia a 60% din Flashnet, o companie românească de Internet of Things (IoT), care dezvoltă sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunităţi urbane. Soluţiile propuse de Flashnet au fost implementate în mai multe oraşe, din România şi din străinătate, care beneficiază astăzi de toate avantajele reţelelor inteligente de iluminat public.

„Prin această achiziţie, ENGIE îşi consolidează poziţia pe segmentul de iluminat public inteligent, fiind în concordanţă cu ambiţia Grupului de a deveni un lider mondial în sectorul iluminatului public şi al oraşelor inteligente. Cu o experienţă de peste 25 de ani, Grupul ENGIE oferă servicii pentru mai mult de 500 de oraşe şi 1.300.000 de puncte de iluminat în Europa şi America. Astfel, ENGIE vine în sprijinul autorităţilor publice din toată lumea cu soluţii care transformă modul de a gestiona comunităţile urbane, facilitând eficienţa energetică şi implicit o mai bună calitate a vieţii”, informa atunci Engie.

Înfiinţată în 2005, Flashnet se concentrează în mod constant asupra activităţilor de cercetare şi dezvoltare, ceea ce îi permite să fie lider al evoluţiilor din domeniul IoT şi să lanseze soluţii inovatoare pentru oraşele inteligente.

„Achiziţia companiei Flashnet răspunde obiectivului grupului ENGIE de a fi un partener de încredere al oraşelor şi teritoriilor, propunându-le sisteme competitive de gestionare a energiei pentru oraşe inteligente şi reţele de utilităţi. Suntem bucuroşi să ne dezvoltăm competenţele existente cu cele din domeniul iluminatului public şi al infrastructurilor inteligente pentru a le oferi clienţilor noştri soluţii integrate de IT, energie şi telecomunicaţii”, a declara în urmă cu 4 ani Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.

„Suntem încântaţi să ne alăturăm grupului ENGIE şi considerăm că este un catalizator care va permite dezvoltarea soluţiilor de IoT. Împărtăşim viziunea ENGIE asupra tranziţiei energetice şi suntem entuziasmaţi să contribuim cu expertiza noastră la transformarea Grupului şi a sectorului energetic în general”, a declarat atunci Lorand Mozes, CEO şi fondator Flashnet.

Lucrând deja cu mai multe standarde de comunicare IoT, inteliLIGHT® (soluţia principală Flashnet) este unul dintre cele mai flexibile sisteme disponibile pe piaţă. Această soluţie conferă mai mult control asupra întregii reţele de iluminat stradal, permiţând economisirea energiei, dar şi optimizarea programului de lucrări şi mentenanţă. Soluţia a fost deja implementată în diverse oraşe, cum ar fi Dubai (EAU), Penang (Malaezia), Braşov, Craiova (România), Mecca, Riyadh (Arabia Saudită), Atena (Grecia) cu proiecte pilot în întreaga lume.

Complementar soluţiei inteliLIGHT®, Flashnet a dezvoltat şi inteliGRID®, o soluţie completă de management hardware şi software pentru reţelele de distribuţie electrică de joasă tensiune de la staţiile de transformare la contoarele de consum, soluţie care a fost implementată cu succes pentru mai mulţi clienţi din România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...