Enigma celei de-a treia soții a lui Imran Khan, fost premier pakistanez. Bushra Bibi: de la vindecătoare la infractoare

Enigma celei de-a treia soții a lui Imran Khan, fost premier pakistanez. Bushra Bibi: de la vindecătoare la infractoare

Zvonurile și speculațiile cu privire la viața personală tumultoasă a fostului prim-ministru pakistanez Imran Khan nu au încetat să captiveze opinia publică. În centrul atenției se află acum Bushra Maneka, cunoscută acum sub numele de Bushra Bibi, care și-a împărțit viața între rolul de soție și cel de vindecător de credință.

Fostul premier pakistanez, Imran Khan, alături de soția sa, Bushra Bibi FOTO Twitter/ Maham Bukhari

Căsătoria lui Imran Khan cu Bushra Bibi a fost umbrită de mister și controverse. În timp ce predecesoarele sale, Jemima Goldsmith și Reham Khan, au fost figuri publice, Bushra Bibi a rămas în umbră, fiind cunoscută pentru rolul său de consilier spiritual și vindecător de credință, notează BBC News .

Într-un interviu, acordat publicației Mail on Sunday, în 2018, Imran Khan a dezvăluit o perspectivă rară asupra căsniciei lor, afirmând că nu a văzut chipul soției sale decât după căsătorie. Caracterul și inteligența femeii ar fi fost factorii principali de atracție dintre cei doi. Această atitudine tradițională a fost considerată de neconcepută în contextul anilor 1980, când Imran Khan strălucea în lumea cricketului și frecventa cluburile de noapte din Londra.

Totuși, atenția publicului a fost captată de puterile mistice cu care i se atribuiau lui Bushra Bibi, consolidându-i imaginea unui vindecător de credință respectat.

Recent, cuplul a fost condamnat la închisoare și amendat cu sume substanțiale într-un caz de corupție , fapt care a stârnit interesul internațional și căutările frenetice pe Google, pentru ca oamenii să afle mai multe despre Bushra Bibi. Condamnați la pedepse severe, cei doi se confruntă cu consecințele acțiunilor lor din trecut.

Misterul înconjoară și mai mult figura Bushrei Bibi, presupusă a fi atașată de tradiția sufită, în timp ce alții contestă această afirmație. Sufismul, o formă de misticism islamic, subliniază căutarea interioară a lui Dumnezeu și renunțarea la aspectele lumești, aspecte departe de tinerețea tumultoasă a lui Imran Khan.

În anii '80, Imran Khan era adept al cluburilor de noapte din Londra FOTO EPA-EFE

În anii '80, Imran Khan era adept al cluburilor de noapte din Londra FOTO EPA-EFE

Bushra Bibi a visat că Imran Khan va ajunge prim-ministru

Căsătoria discretă din 2018 a fost precedată de zvonuri, conform cărora Bushra Bibi ar fi avut o revelație într-un vis, afirmând că singurul mod în care Imran Khan va deveni prim-ministru este prin căsătoria lor. Profetia s-a împlinit, iar Imran Khan a fost ales prim-ministru șase luni mai târziu.

Femeia a spus, într-un interviu, că Pakistanul va vedea îmbunătățiri semnificative sub conducerea lui Imran Khan.

Acest lucru nu s-a întâmplat: în timpul mandatului său, economia s-a prăbușit, costul vieții a crescut, mulți dintre oponenții săi politici au fost închiși, libertățile presei au fost reduse și încălcările drepturilor omului și atacurile împotriva jurnaliștilor au crescut. Ca politician, Imran Khan și-a construit succesul susținând în mod public liberalismul, făcând, în același timp, apel la valorile islamice și la sentimentul anti-Occident.

În patru ani de când a devenit prim-ministru, cariera politică a lui Khan a început să se destrame.

Povestea de dragoste, transformă într-un coșmar juridic

În 2022, el a fost înlăturat printr-un vot de cenzură parlamentar, iar în anul următor a fost arestat și închis, pentru mai multe capete de acuzare. Acum, fosta primă doamnă a Pakistanului este și ea închisă, executând o pedeapsă de 14 ani .

Amândoi au fost condamnați pentru că au profitat ilegal de cadouri ale statului în timp ce el era în funcție. Ea are, de asemenea, și alte probleme juridice. Fostul ei soț, cu care a fost căsătorită timp de 28 de ani înainte de divorțul lor în 2017, o urmărește în instanță.

Khawar Maneka - un funcționar public și fiul unui cunoscut politician - a depus o plângere în care se pretindea „căsătorie frauduloasă și desfrânare” în noiembrie, potrivit ziarului pakistanez, Dawn. Instanțele au respins acuzația de desfrânare, dar cazul căsătoriei frauduloase a fost aprobat.

Conform legii musulmane a familiei, femeilor le este interzis să se recăsătorească timp de câteva luni după ce soțul lor moare sau după ce sunt divorțate.

Se presupune că Bushra Bibi s-a căsătorit cu Imran Khan înainte de împlinirea termenului prevăzut după divorțul ei de Khawar Maneka. Rolul precis al Bushrei Bibi în cazul cadourilor de stat - unde condamnarea a venit cu puțin mai mult de o săptămână înainte de alegerile naționale, la care soțului ei i se interzisese să participe - este neclar.

Ea și soțul ei au fost acuzați că au vândut ilegal cadouri - inclusiv parfumuri, seturi de cină și bijuterii cu diamante - în Dubai, în timpul mandatului lui Khan. Potrivit agenției de presă Reuters, aceste cadouri valorau mai mult de 140 de milioane de rupii (501.000 de dolari; 395.000 de lire sterline).

Asta, desigur, nu schimbă faptul că Bushra Bibi - care s-a predat la scurt timp după pronunțarea sentinței - se confruntă acum cu perspectiva de ani de zile ca prizonieră.

O notificare guvernamentală, emisă miercuri seara, spunea că va fi ținută în arest la domiciliu la reședința ei din Islamabad, până la noi ordine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat