ENTSO-E: Stabilitatea sistemului de transport nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază

ENTSO-E: Stabilitatea sistemului de transport nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază

Stabilitatea sistemului de transport al energiei din majoritatea ţărilor europene nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază, între orele 14: 05 CET şi 15:08 CET, a anunţat Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E), adăugând că incidentul a fost rezolvat.

Într-un comunicat de presă, ENTSO-E precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată în perioada menţionată de reţeaua interconectată a restului Europei Continentală, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz.

"Acţiunile coordonate şi răspunsul imediat adoptat de operatorii de transport au asigurat că stabilitatea sistemului nu a fost afectată în majoritatea ţărilor europene", susţine ENTSO-E.

Asociaţia adaugă că a fost demarată o investigaţia asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident.

Anterior, Transelectrica a informat că o avarie în reţeaua de transport al energiei a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul, vineri după-amiază. "Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)", au precizat pentru AGERPRES responsabilii Transelectrica. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”