Epidemie de pneumonie atipică în Europa. Danemarca și Țările de Jos anunță o creștere alarmantă a infectărilor

Epidemie de pneumonie atipică în Europa. Danemarca și Țările de Jos anunță o creștere alarmantă a infectărilor

Danemarca se confruntă în prezent cu o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu același tip de pneumonie care a zguduit China și a stârnit îngrijorări la nivel mondial cu privire al o nouă pandemie.

Copiii din Danemarca sunt infectați cu aceeași bacterie ca și cei din China FOTO arhiva Adevărul

Danezii spun că rata de infecție cu Mycoplasma pneumoniae, o infecție bacteriană împotriva căreia unele antibiotice sunt inutile, a atins niveluri „epidemice”.

Beijingul a indicat același agent patogen ca fiind responsabil pentru valul „misterios” de pneumonie la copii.

Institutul Statens Serum (SSI) din Danemarca, citat de Daily Mail , a dezvăluit că ratele de îmbolnăvire s-au triplat în ultimele cinci săptămâni și a avertizat că mai mulți copii vor fi afectați în această iarnă.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce Țările de Jos au raportat o creștere alarmantă a numărului de copii bolnavi de pneumonie, rapoarte similare fiind și în Suedia, vecina Danemarcei.

Răspândirea cazurilor a stârnit temeri că o nouă epidemie se răspândește pe tot continentul.

Mycoplasma pneumoniae se prezintă în mod normal ca o boală ușoară, similară gripei, cei infectați suferind de febră, oboseală, dureri de cap, de gât și tuse prelungită. Cazurile sunt cele mai comune la copii cu vârste între șase și 12 ani.

Infecția nu poate fi tratată cu penicilină

Experții au numit boala „pneumonie atipică” deoarece penicilina, un antibiotic comun care în mod normal ajută la combaterea infecțiilor bacteriene, nu are niciun efect.

Cu toate acestea, cercetătoarea Hanne-Dorthe Emborg a declarat că focarul nu este neobișnuit și că experții au anticipat unul de ceva timp.

Ea a spus că Danemarca tinde să sufere o epidemie națională de pneumonie Mycoplasma aproximativ la fiecare patru ani, de obicei în toamnă și la începutul iernii.

Doamna Emborg a adăugat că, având în vedere ultimul focar înregistrat în 2018, țara scandinavă a fost pregătită pentru o creștere a cazurilor.

În ultimii patru ani, numărul de infecții cu mycoplasma a fost extrem de scăzut, și de aceea nu este neobișnuit să avem o epidemie acum”, a spus ea. „Așteptăm de fapt asta de când am închis țara după pandemia de Covid-19”, a spus aceasta.

Emborg a spus că valul recent de cazuri ar putea fi mai mare decât în mod normal datorită faptului că cei mici nu au fost expuși la bacterie pe parcursul pandemiei.

Beijingul a indicat și alte țări care se confruntă cu focare similare, anunțând totodată situația este sub control.

Valul de cazuri din China a stârnit îngrijorare la nivel mondial datorită lipsei sale de transparență în timpul pandemiei de Covid.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut mai multe date de la China despre focarul de pneumonie la copii.

Dr. Maria Van Kerkhove, epidemiolog OMS, a spus că agenția urmărește situația din China, în timp ce spitalele din întreaga țară continuă să fie copleșite.

Măștile și distanțarea socială sunt din nou recomandate în China, cu toate acestea, oficialii din această țară susțin că nu este vorba despre virus complet nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?