Episcopul de Huși și Protopopul de Bârlad, alături de alți 7 preoți, depistați de polițiști la un eveniment privat și amendați cu peste 6.500 lei

Episcopul de Huși și Protopopul de Bârlad, alături de alți 7 preoți, depistați de polițiști la un eveniment privat și amendați cu peste 6.500 lei

Nouă persoane au fost depistate în seara de 8 martie la un restaurant din municipiul Bârlad, județul Vaslui, participând la un eveniment privat, a anunțat Poliția Județeană. Agenții le-au dat amenzi de peste 6.500 de lei.

Este vorba despre Episcopul de Huși, Protopopul de Bârlad și alți 7 preoți.

Aceștia au fost solicitați de patronul localului Royal, gr. (R) Neculai Rotaru, pentru a sfinți un salon din restaurant dotat cu mobilier nou, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid-19, de peste 3/1000 de locuitori. Oamenii care au văzut că la restaurant se adună preoții, au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că preoții și patronii de la Royal nu respectă interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, semnalează publicația locală Vremeanouă.ro .

PS Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, el a venit până la Salonul Royal doar pentru a oferi doamnei Rotaru un buchet de flori și a se scuza că este chemat la Episcopie, a precizat propopul Vasile Lăiu sursei menționate anterior.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru Vremea Nouă.

Comunicatul integral al Poliției

„În cursul zilei de 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii Poliției Municipiului Bârlad, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea a 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat, față de administratorul localului și față de participanții identificați, 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale