Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul: Mărturisim pe Hristos prin faptele bune; le împlinim ca dovadă a credinţei noastre

Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul: Mărturisim pe Hristos prin faptele bune; le împlinim ca dovadă a credinţei noastre

Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul a îndemnat, marţi, la trăirea creştinismului, ''în plenitudinea lui'', prin faptele bune pe care credincioşii sunt chemaţi să le împlinească.

"Sfântul Dimitrie, Sfinţii Mucenici, prăznuirea lor, icoanele lor trebuie să ne înflăcăreze şi pe noi ca să mărturisim pe Hristos. Sfinţii Mucenici l-au mărturisit prin moartea lor sângeroasă. Noi suntem chemaţi să-l mărturisim prin viaţa noastră luminată de prezenţa Duhului Sfânt şi strălucitoare prin faptele bune pe care suntem chemaţi să le împlinim ca dovadă a credinţei noastre în Hristos cel mort şi înviat pentru noi şi a noastră mântuire", a spus ierarhul, marţi, în predica ţinută la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

PS Varlaam a amintit că una din icoanele din secolele VI sau VII din Biserica Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Tesalonic îl reprezintă pe acesta în momentul în care este ucis cu suliţele şi în care un înger îi aşază pe cap cunună strălucitoare. "Tuturor Dumnezeu ne-a făgăduit această cunună dacă împlinim cuvântul Lui", a spus Preasfinţitul Părinte.

Episcopul i-a îndemnat credincioşii să-l mărturisească pe Hristos prin credinţă şi prin atitudinea faţă de cei din jur.

"Noi, iubiţi credincioşi, să-l mărturisim pe Hristos prin credinţa noastră, prin atitudinea noastră faţă de cei care ne înconjoară şi, mai ales, prin faptele noastre care să devină o chemare şi o invitaţie şi pentru ceilalţi la a trăi creştinismul în plenitudinea lui", a încheiat Varlaam Ploieşteanul.

Manifestările dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, au continuat, marţi, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Miercuri, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 9,00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Scoase spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale joia trecută şi aşezate sâmbătă în Baldachinul Sfinţilor, Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina vor fi aşezate din nou în Catedrala Patriarhală, joi, după închinarea ultimului credincios.

Din motive sanitare, raclele cu Moaştele Sfinţilor au fost acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, 30.000 de pelerini trecuseră, până luni, pe la Sfintele Moaşte aşezate spre închinare în Dealul Patriarhiei.

Participarea la manifestări, organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor în colaborare cu Patriarhia Română, se va desfăşura, ca şi anul trecut, "cu respectarea atentă a măsurilor sporite de precauţie, ordine şi protecţie igienico-sanitară" impuse de actualele condiţii pandemice din Capitală, transmite Patriarhia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis