Epurări în Mossad?

Epurări în Mossad?

Un comandant nenumit al diviziei de operațiuni speciale a Mossad a demisionat, potrivit presei israeliene. Se pare că a devenit al patrulea oficial de rang înalt care a părăsit Mossad-ul în șapte luni de când David Barnea a devenit director al agenției de informații israeliene în iunie 2021.

Potrivit unei știri Channel 13, comandantul a demisionat după ce Barnea i-ar fi spus că el și alți oficiali au devenit o „povara pentru organizație”.

„Barnea a vrut să facă schimbări majore în modul în care funcționează departamentul condus de [comandantul nenumit] din cauza dificultăților în operarea agenților israelieni în străinătate, iar [comandantul] nu le-a implementat așa cum sa cerut”, a raportat Haaretz, adăugând că adjunctul comandantului și „un număr de agenți și-au dat demisia” din cauza incidentului.

De atunci, comandantul a fost înlocuit.

Este a patra oară când un înalt oficial Mossad demisionează în șapte luni de când Barnea l-a înlocuit pe Yossi Cohen în funcția de director al agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...