„Era ca un card de credit viu”/O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în Suedia

„Era ca un card de credit viu”/O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în Suedia

Alexandra avea doar 17 ani când a plecat în Suedia în speranţa unei noi vieţi mai bune alături de iubitul ei. Odată ajunsă în ţara nordică, fata a fost violată, bătută şi obligată să se prostitueze.

”Nu a existat nicio ieşire. Eram un corp de vânzare. Iubitul a fost cel care m-a contactat când eu aveam 17 ani şi el avea 20 de ani”, a povestit fata din România într-un documentar pentru o televiziune suedeză despre cum a început totul.

Iubitul fetei a convins-o să meargă în Suedia pentru a se prostitua, cu promisiunea ca după ce vor strânge o sumă frumoasă, să înceapă o nouă viaţă. Era doar o minciună, după cum avea să afle curând adolescenta.

”Erau sume complet de neimaginat. După câteva săptămâni, puteam să ne întoarcem în România şi să începem noua noastră viaţă”, îşi imagina Alexandra.

”Era ca un card de credit viu”

Odată ajunsă în Suedia, Alexandra şi-a dat seama că fusese înşelată. ”Abia dacă se mai uita la mine. Devenise cu totul altă persoană şi nu meritam nimic în ochii lui. Am fost încuiată într-un apartament de iubitul meu şi de prietenul acestuia. Am fost bătută şi violată şi forţată să mă prostituez”, povesteşte fata.

”Trebuia să fie disponibilă în permanenţă pentru a fi exploatată sexual. Era ca un card de credit viu pentru aceşti bărbaţi. Ea a fost cea care le-a plătit existenţa, vizitele lor la restaurant, maşina nouă şi, de asemenea, a sprijinit familiile traficanţilor de acasă din România”, spune Silvia Ingolfsdottir Åkermark, asistenta care se ocupă de Alexandra după ce a fost scoasă din mâinile traficanţilor.

S-a dovedit ulterior că iubitul fetei avea deja o iubită în România, care era întreţinută dun banii pe care Alexandra îi obţinea din prostituţie.

Metoda ”loverboy”

Abordarea şi atragerea tinerelor în reţelele de prostituţie este una dintre cele mai cunoscute metode folosite de proxeneţii români, fiind cunoscută ca metoda ”loverboy”.

”Folosesc dragostea ca o modalitate pentru a exploata femeile tinere prin prostituţie. Făptuitorul face femeia să se îndrăgostească de el, apoi o exploatează prin prostituţie”, spune Simon Häggström, specialist al poliţiei suedeze.

Iubitul adolescentei din România a fost condamnat de justiţia suedeză la doi ani şi zece luni de închisoare pentru trafic de persoane. Prietenul său a primit, la rândul lui, trei ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de persoane, agresiune şi viol. SURSA: Adevărul

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei