„Erau cam proști” / Cum a scăpat cu viață un soldat ucrainean rănit în fața lunetiștilor ruși

„Erau cam proști” / Cum a scăpat cu viață un soldat ucrainean rănit în fața lunetiștilor ruși

Un soldat ucrainean susține că mai mulți lunetiști ruși nu au reușit să-l lovească pe frontul din Mariupol chiar și după ce a fost rănit pentru că "au cam proști".

Lunetist FOTO: Shutterstock

Într-un interviu acordat revistei The Economist 1843 publicat săptămâna trecută, un lunetist ucrainean în vârstă de 21 de ani (cu pseudonimul Lucky) a spus că a reușit să scape de moarte de mai multe ori, inclusiv când a ajutat la apărarea orașului-port Mariupol în mai 2022, scrie Insider .

Soldatul, care este lunetist în Unitatea de Răspuns Operațional Rapid a Ucrainei, a declarat că aproape și-a pierdut viața în bătălia pentru Mariupol , care s-a încheiat cu o victorie rusă.

Rănit într-un atac cu grenadă, Lucky a spus că a trebuit să treacă pe lângă lunetiștii ruși pentru a obține ajutor, dar nu a fost lovit pentru că "erau cam proști".

Lucky a declarat a fost rănit doar la braț. Dar, în ciuda norocului său, el a pierdut mulți prieteni în luptă, inclusiv partenerul său lunetist care a fost ucis în fața lui.

Lucky a declarat că aproape 30.000 de civili au fost uciși la Mariupol, deși Organizația Națiunilor Unite a spus la acea vreme că au fost puțin peste 1.300 de persoane. Mariupol este în prezent încă sub ocupație rusă.

Lucky a fost forțat să se predea și a fost trimis într-un lagăr de prizonieri din regiunea Doneț, unde a fost ținut într-o cameră cu peste 600 de persoane. Aici a slăbit 20 de kilograme după ce a fost forțat să doarmă pe o podea de beton și i s-a dat doar o ceașcă mică de apă în fiecare zi. În timp ce mulți soldați ucraineni au fost torturați și bătuți, Lucky a spus că a scăpat de ce era mai rău.

"Cred că am avut noroc", a spus el.

După patru luni a fost eliberat într-un schimb de prizonieri. Lucky a spus că vrea să se întoarcă la Mariupol și să lupte pentru eliberarea lui. Crede că trupele ucrainene ar putea ajunge în oraș în acest an.

"Trebuie să ne întoarcem și să câștigăm acest oraș, în orice mod putem", a spus el. "Visez la răzbunare."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat