Erdogan anunţă, după discuţia cu "prietenul Iohannis", că proiectul moscheii din Bucureşti este definitivat!

Erdogan anunţă, după discuţia cu "prietenul Iohannis", că proiectul moscheii din Bucureşti este definitivat!

Erdogan anunţă, după discuţia cu "prietenul Iohannis", că proiectul moscheii din Bucureşti este definitivat: "Muftiatul din România se ocupă de autorizaţii. Va fi cea mai frumoasă expresie a solidarităţii". Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că Muftiatul din România se ocupă de obţinerea autorizaţiilor pentru construirea unei moschei în Bucureşti. 

"A fost oferit un teren în Bucureşti Muftiatului musulmanilor din România pentru construirea unei moschei în Bucureşti. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare. Iar Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care îl poate acorda acestui proiect", a declarat preşedintele turc.

De asemenea, Erdogan a spus că au fost stabilite câteva terenuri la Istanbul unde vor putea fi construite o capelă şi un loc de cazare pentru pelerinii români. "Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis", a declarat preşedintele turc.

Întrebat dacă intenţionează să continue proiectul, având în vedere opoziţia din România, Erdogan a spus: "Bineînţeles, vocile contra se pot auzi în orice ţară. În timpul vizitei pe care am făcut-o la Bucureşti, am discutat această chestiune cu domnul preşedinte". 

Totodată, preşedintele turc a spus că proiectul este definitivat şi că moscheea "va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii dintre cele două ţări".

La rândul său, preşedintele Iohannis a confirmat că s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie. "După cum ştiţi, chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a precizat Iohannis.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina