Erdogan, după întâlnirea de la Liov cu Zelenski: Turcia este alături de Ucraina. Avertisment în privinţa pericolului unui nou Cernobîl

Erdogan, după întâlnirea de la Liov cu Zelenski: Turcia este alături de Ucraina. Avertisment în privinţa pericolului unui nou Cernobîl

„În timp ce ne continuăm eforturile în vederea unei soluţii, noi am fost şi continuăm să fim de partea prietenilor noştri ucraineni”, a declarat Erdogan.

Şeful statului turc a adăugat imediat că nu doreşte un „nou Cernobîl”.

Volodimir Zelenski a apreciat că vizita omologului său turc la Liov este un „mesaj puternic de susţinere” pentru Ucraina.

„Vizita preşedintelui Turciei în Ucraina este un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări la fel de importante”, a scris Zelenski pe Telegram.

Şeful statului ucrainean a anunţat că a discutat cu omologul său turc despre exportul de cereale ucrainene şi despre situaţia de la centrala nucleară din Zaporojie.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat, în această reuniune cu Erdogan şi Zelenski, că orice pagubă adusă centralei din Zaporojie ar fi o „sinucidere”.

„Trebuie să spunem aşa cum este: orice eventuale pagube la Zaporojie ar fi o sinucidere”, a avertizat Guterres, care a îndemnat din nou la o „demilitarizare” a centralei, ocupată de către armata rusă încă de la începutul agresiunii sale în Ucraina.

Pe teren, cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar altele 35 rănite, miercuri seara şi joi dimineaţă, în urma unor bombardamente ruseşti la Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în estul ţării vecine.

Volodimir Zelenski a denunţat un „atac josnic şi cinic”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei