Erdogan nu mai participă la summitul Comunității Politice Europene găzduit de Republica Moldova

Erdogan nu mai participă la summitul Comunității Politice Europene găzduit de Republica Moldova

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu mai participă la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), care se va desfăşura joi în apropiere de Chişinău, relatează Politico.eu, potrivit Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Erdogan era aşteptat la acest summit, care se doreşte a fi o demonstraţie de solidaritate în faţa Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează politico.eu, care afirmă că trei oficiali implicaţi în pregătirea reuniunii i-au confirmat informaţia.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat într-o conferinţă de presă susținută marți că doar două delegaţii, pe care nu le-a precizat, nu-şi confirmaseră încă participarea la summitul CPE, ce va avea loc la Castelul Mimi, situat la circa 30 de kilometri sud de Chişinău.

Summitul, desfăşurat pentru a doua oară în acest format, reuneşte cele 27 de state membreUE, plus zece ţări din vecinătatea blocului comunitar. Vor participa de asemenea preşedinţii principalelor instituţii ale UE, respectiv Comisia, Consiliul European şi Parlamentul European, scrie Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...