Erdogan s-a deplasat în zone afectate de cutremure: Cum a răspuns criticilor președintele turc

Erdogan s-a deplasat în zone afectate de cutremure: Cum a răspuns criticilor președintele turc

Risc Seismic

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat miercuri în zone afectate de cutremurele care au lovit luni partea central-sudică a țării sale cu trei luni și o săptămână înainte de alegerile generale, incluzând cele prezidențiale.

Erdogan, într-o zonă lovită de cutremur FOTO Profimedia

Potrivit lui Erdogan, numărul persoanelor decedat în urma cutremurelor a ajuns la 8.754, iar cel al răniților la peste 50.000.

Confruntat cu critici, care denunță reacția lentă a autorităților, președintele turc a recunoscut că au existat „dificultăți” de intervenție în primele ore de după primul cutremur puternic, produs luni la ora locală 04.17.

„Am avut dificultăţi la început cu aeroporturile şi pe şosele, însă astăzi (miercuri, n. red.) merge mai bine şi va merge şi mai bine mâine”, a spus Erdogan în timpul vizitei sale în oraşul Kahramanmaras într-o încercare de dezamorsare a criticilor.

„Ne-am mobilizat toate resursele, statul îşi face treaba cu AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă, n. red.) şi municipalităţile afectate, cu toate mijloacele la dispoziţia sa”, a insistat el.

FOTO Profimedia

FOTO Profimedia

Și totuși, mii de oameni se plâng de lipsa de resurse şi de reacţia lentă a autorităţilor.

Erdogan le-a transmis acestora să ţină cont numai de mesajele autorităţilor şi să ignore „provocatorii”.

Liderul de la Ankara a anunţat de asemenea distribuirea a câte 10.000 de lire turceşti (494 de euro) pentru fiecare familie afectate.

Erdogan, aflat la putere din 2003, mai întâi ca prim-ministru, până în august 2014, apoi ca preşedinte, candidează la alegerile din 14 mai pentru un nou mandat.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante