Erdogan și-a scurtat prezența la ceremonia funerară a lui Muhammad Ali, vexat de organizatori

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care urma să asiste vineri la funeraliile fostului mare campion de box Muhammad Ali, a decis să-și scurteze vizita la Louisville, statul american Kentucky, fiind vexat de primirea pe care i-au rezervat-o organizatorii, potrivit mass-media din Turcia, informează AFP și Reuters.

Erdogan nu va mai lua parte la a doua zi a ceremoniilor de comemorare a lui Muhammad Ali, după ce i s-a refuzat să ia cuvântul.

Președintele turc, însoțit printre alții de ginerele său, Berat Albayrak, care este și ministru al energiei, a asistat joi la priveghi, după care a decis brusc să-și scurteze șederea, prevăzută inițial până vineri seara.

Potrivit cotidianului Hurriyet Daily News, care citează surse de la cabinetul prezidențial, șeful statului ar fi fost vexat în special de faptul că i s-a refuzat să depună pe sicriul lui Muhammad Ali o bucată de stofă neagră ornată cu versete din Coran, care acoperă Kaaba, construcția în formă de cub din centrul marii moschei de la Mecca.

De altfel, gărzile președintelui turc și agenți ai Secret Service american ar fi avut un diferend pe marginea funeraliilor, au relatat cotidianul și agenția de presă Dogan.

Muhammad Ali este adulat în întreaga lume islamică pentru convertirea sa la credința musulmană în 1964.

Deplasarea lui Erdogan la Louisville a provocat o controversă în Turcia, unde în această săptămână au avut loc două atentate revendicate de rebelii kurzi, soldate cu 17 victime.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …