Erdogan și Netanyahu, convorbire telefonică după patru ani

Erdogan și Netanyahu, convorbire telefonică după patru ani

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și premierul israelian Benjamin Netanyahu au avut prima convorbire telefonică după aproximativ patru ani. Cei doi au răcit relațiile în urmă cu mai mulți ani când și-a adus acuze grave.

Erdogan și Netanyahu, convorbire telefonică după patru ani

Cei doi lideri au declarat că vor continua eforturile de îmbunătățire a relațiilor dintre Turcia și Israel. Ei doresc să inaugureze o nouă eră în relațiile dintre cele două țări, potrivit Digi24 .

Erdogan și Netanyahu s-au pus de acord consolideze relațiile bazate pe respectarea intereselor reciproce, potrivit unui comunicat transmis de Biroul prezidențial turc. Cel care a inițiat apelul telefonic a fost premierul Netanyahu. El a transmis condoleanțe în urma atacului terorist care s-a petrecut duminică la Istanbul, soldat cu moartea a 6 persoane.

Relațiile dintre două națiuni aliate în trecut s-au deteriorat după ce în urmă cu câțiva ani Erdogan l-a acuzat pe Netanyahu că este un "terorist" după ce acesta a respins "lecțiile de morală" ale președintelui turc în ceea ce privește violențele care au avut loc în Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...