Erdogan, un nou atac dur la adresa lui Netanyahu. „Cu ce te deosebești de Hitler?”

Erdogan, un nou atac dur la adresa lui Netanyahu. „Cu ce te deosebești de Hitler?”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis, din nou, atacuri dure la adresa premierului israelia,n Benjamin Netanyahu, comparându-l, miercuri, cu liderul nazist Adolf Hitler, în contextul acțiunilor Israelului în Gaza.

Erdogan compară acțiunile lui Netanyahu cu cele ale lui Hitler FOTO Arhivă

La o ceremonie de decernare a premiilor în domeniul științei la Ankara, Erdogan l-a întrebat pe Netanyahu: „Cu ce te deosebești de Hitler?” și a subliniat că nu există, în opinia sa, o diferență semnificativă între acțiunile celor doi lideri.

El a făcut referire la bombardamentele Israelului asupra Fâșiei Gaza , comparând situația curentă cu presiunile și amenințările la adresa oamenilor de știință din Germania nazistă care denunțau opresiunea.

Erdogan a susținut că oamenii de știință din întreaga lume care critică acțiunile Israelului se confruntă astăzi cu presiuni similare, menționând academicieni din SUA și alte părți care au fost concediați sau cenzurați pentru luarea apărării palestinienilor. De asemenea, a făcut o paralelă cu Holocaustul și a menționat că Germania încă plătește prețul acțiunilor lui Hitler.

Replica lui Netanyahu

Într-un răspuns imediat, Netanyahu a replicat că Erdogan, care comite un genocid împotriva kurzilor și încarcerează jurnaliștii opozanți, nu poate oferi lecții de moralitate.

„Erdogan, care comite un genocid împotriva kurzilor şi care deţine recordul mondial de încarcerare a jurnaliştilor care se opun regimului său, este ultima persoană care ne poate da lecţii de moralitat”, a replicat el într-un comunicat.

A apărat operațiunile militare ale Israelului în Gaza, afirmând că armata israeliană luptă împotriva „cele mai odioase și brutale organizații teroriste din lume”, referindu-se la Hamas.

Conflictul dintre cei doi lideri a escaladat după asaltul militanților Hamas asupra Israelului. Erdogan a denunţat răspunsul israelian de bombardare masivă a Fâşiei Gaza drept o „crimă de război”, iar la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Reuters, Israelul şi-a retras ambasadorul din Turcia, membră a NATO, care susţine o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat